Autoruiten tinten

Autoruiten tinten is het aanbrengen van een getinte glasfilm op de ruiten. Er wordt meestal een donkerdere tint aangebracht. De folies die worden gebruikt voor het autoruiten tinten hebben diverse kleuren. Veel gebruikte tinten zijn de antraciet- of groentint. Tegenwoordig is privacy glas bij nieuwe auto’s vaak een optie van de fabrikant. De Antraciet of groen tinten zijn de originele tinten van het privacy glas door de fabrikant geleverd.

Autoruiten blinderen

De black tint wordt veel gebruikt voor achterruiten. Het wordt dan geen autoruiten tinten maar autoruiten blinderen genoemd. De folies hebben naast hun tint ook een lichtdoorlaatbaarheid. De lichtdoorlaatbaarheid geeft aan hoeveel licht er nog door de getinte ruiten komt. De achterruiten mogen worden geblindeerd. Daar zijn geen eisen aan gesteld qua lichtdoorlaatbaarheid. Wel moet het voertuig bij het blinderen van de achterruiten zijn voorzien van een rechter buitenspiegel. De meeste auto’s hebben tegenwoordig een rechter buitenspiegel.

Verschillende redenen voor het tinten van autoruiten

Een auto met meer uitstraling en een persoonlijk tintje. Het model van de auto komt beter tot uiting mede doordat er niet meer dwars door de auto heen gekeken kan worden. Meer privacy doordat u wel naar buiten kunt kijken maar er niet zo makkelijk meer bij u naar binnen gekeken kan worden. Kostbare spullen zijn na het tinten of blinderen van de ruiten minder zichtbaar waardoor de kans op inbraak afneemt. Voor kind en huisdier op de achterbank is het ook een groot plezier. Getinte ramen zijn warmte werend en zon beschermend. In de zomer op weg naar uw vakantie bestemming wordt het voor de passagiers achterin een stuk aangenamer. Het biedt een stuk veiligheid bij een aanrijding. Bij het breken van de ruiten worden de glasscherven door de folie vastgehouden. Dus letsel door glasscherven wordt op deze manier verkleind.

Autoruiten tinten prijzen

Het verschil in prijzen voor het autoruiten tinten, heeft te maken met diverse zaken zoals een stofvrije werkplaats. Daarnaast is de kwaliteit van de folie die gebruikt wordt van belang. En niet onbelangrijk: worden de ruiten uit de auto gehaald of niet. Dit alles bepaald uiteindelijk het resultaat van de getinte ruiten. Daarbij is natuurlijk ook ervaring en deskundigheid van de installateur van groot belang.

Vakkundig autoruiten tinten

Voor een aantrekkelijk resultaat is het belangrijk dat het autoruiten tinten professioneel gedaan wordt. Na het vakkundig laten tinten van de ruiten, kunt u met uw auto eenvoudig stijlvol voor de dag komen.

De stappen van het autoruiten tinten:

  • zorg voor een stofvrije werk ruimte
  • de ruiten moeten worden vrijgemaakt of verwijderd
  • de folie wordt op maat gesneden
  • om plooien te voorkomen wordt de folie verwarmd door deze te föhnen
  • de ruiten moeten zeer goed schoongemaakt zijn
  • de folie wordt nat geplakt
  • daarna wordt de folie droog gestreken

Tint your car in Apeldoorn is een professioneel autoglasfilm installatie bedrijf. Gericht op kwaliteit en goede service. Wilt u meer weten over het tinten van autoruiten. Breng dan een bezoek aan de website van Tint your car. Daar vindt u alle informatie over autoruiten tinten.