Nieuwste trend in geboortekaartjes

De nieuwste trends in geboortekaartjes

De geboorte van een kind is en blijft bijzonder. Een nieuw mens op de wereld, iets waar je als ouders natuurlijk super trots op bent en wat je zielsgelukkig maakt. Deze boodschap wil je natuurlijk op je eigen bijzondere wijze delen en daar hoort een geboortekaart bij. Het geboortekaartje is een uniek en bijzonder kaartje en bijna iedereen bewaart zijn of haar geboortekaartje.

Voordat het internet toegankelijk was voor het publiek, moest je echt nog naar een drukkerij of winkel om je kaartje te bestellen. Je was er veel tijd en moeite aan kwijt en het kon niet zo snel geregeld worden als je zou willen. Erop tijd bij zijn was dus wel een must! Nu hoeft dat niet meer, want geboortekaarten kun je in alle soorten, kleuren en vormen met 1 klik op de knop online bestellen. Verschillende website aanbieders bieden je de mogelijkheid om direct te kiezen tussen honderden kaartjes en stijltjes. Maar waar moet je op letten als je voor het eerst gaat bestellen?

Voorbereid aan de gang gaan met geboortekaartjes bestellen

Het kan geen kwaad om al een beetje te oriënteren wat voor soort kaartjes bij jullie smaak passen. Er zijn namelijk zoveel soorten kaartjes én aanbieders, dat het zich kan lonen om alvast een selectie te maken van type kaartjes en betrouwbare aanbieders. Vaak scheelt het in de kosten wel als je online je kaartjes kunt bestellen. Webshops bieden tegenwoordig ook al de mogelijkheid om je kaartjes online op te maken, zodat je direct kunt zien hoe het kaartje eruit komt te zien. Een goed advies is om de geboortekaartjes lokaal te bestellen bij een drukkerij die kaarten ook op voorraad heeft. Zo kun je zelf met je eigen ogen zien hoe de kaart eruit ziet en aanvoelt. Een proefdruk aanvragen is daarom ook geen slecht idee. Sommige aanbieders rekenen daar een kleine vergoeding voor of bieden het zelfs gratis aan.

Bestel je enveloppen alvast vooruit, zodat je deze eerder hebt en alvast kunt voorzien van naam en adres. Ook is het raadzaam om vier tot vijf weken voor de verwachte geboortedatum de kaartjes alvast te bestellen. Geboortes kunnen soms flink afwijken van de verwachte datum, en dan is wel zo prettig dat alles van te voren al in gang is gezet om vrienden, kennissen en familie tijdig te informeren omtrent de geboorte van het kind.

De meest populaire soorten geboortekaartjes van dit moment

In het huidige aanbod aan geboortekaartjes heb je ontzettend veel keus. Aanbieders gaan ook met met de trend en wat momenteel erg hip is. Maar van de onderstaande soorten kaartjes kun je veiligstellen dat ze ieder jaar weer een terugkomende trend zijn.

  • Zelfgemaakte geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met een foto
  • Geborduurde geboortekaartjes
  • Romantische kaartjes
  • Stoere kaartjes
  • Geboortekaartjes met steigerhout
  • Kaartjes met uiltjes
  • Retro geboortekaartjes
  • Kaartjes met blauw of roze strikje
  • Oud Hollandse of Delfts Blauwe kaartjes

NIEUW: Babyborrel kaartjes

Een nieuwe trend wat steeds vaker wordt gebruikt zijn babyborrelkaartjes. Deze zijn bedoeld als je een babyborrel of kraamfeest geeft, om de genodigden een apart uitnodigingskaartje voor de babyborrel te sturen. Houd je verschillende kraamfeesten, dan kun je eenvoudig meerdere varianten van de uitnodigingskaart maken. Omdat je de babyborrel-kaarten tegelijk met de geboortekaartjes verstuurt, kun je de babyborrel-kaartjes ook zonder enveloppen bestellen.