7 voordelen van het gebruik van een onafhankelijke hypotheekmakelaar – 5 maart 2019

Volgens een recent onderzoek geeft meer dan 70% van de hypotheekaanvragers de voorkeur aan een hypotheekmakelaar. Dus waarom vragen zoveel mensen hun hypotheek liever bij een makelaar dan alleen naar de bank? Hier zijn zeven voordelen van het gebruik van een hypotheekmakelaar.

Keuze en onafhankelijkheid

Als je gaat winkelen, vind je het leuk om rond te shoppen voor het beste artikel tegen de best mogelijke prijs. Als iemand zou zeggen dat je dat item maar in één winkel zou kunnen kopen, zou dit elk vooruitzicht verstikken, niet alleen om de deal te krijgen die bij je past, maar ook om erachter te komen of er iets beters is. Je kunt natuurlijk bij verschillende grote geldverstrekkers terecht voor het vinden van een hypotheek, maar dit kan ontzettend tijdrovend zijn en je krijgt dan maar een beperkte keuze aan producten aangeboden. Door gebruik te maken van een onafhankelijke hypotheekmakelaar op de gehele markt krijgt u een veel beter overzicht van wat er beschikbaar is.

Je mag met een expert gaan zitten

Het aangaan van een hypotheek is een grote financiële verplichting die u de komende 25 jaar of langer kan duren. De meeste mensen die een makelaar inschakelen, waarderen de extra tijd die we steken in het vinden van het juiste hypotheekproduct. Ja, de bank of hypotheekverstrekker regelt een gesprek als onderdeel van uw hypotheekaanvraag, maar dit zal anders zijn dan het pre-kwalificatieproces dat u doorloopt met een hypotheekmakelaar. Uw hypotheekmakelaar neemt de tijd om met u aan tafel te gaan en uw huidige situatie echt te leren kennen. Ze zullen ook jarenlange ervaring hebben met het gebruik van verschillende hypotheekmaatschappijen in plaats van alleen te zijn beperkt tot een enkele back- of bouwmaatschappij.

Pre-kwalificatie

Als u naar de bank of de hypotheekbank gaat, kunt u meerdere vergaderingen hebben. Deze ontmoeting kan in eerste instantie positief zijn en ertoe leiden dat u denkt dat de hypotheek een formaliteit zal zijn. Een hypotheekaanvraag is echter strikt gereguleerd en als u niet slaagt voor een van de tests, wordt u mogelijk een hypotheek geweigerd. Dit kan zelfs gebeuren als u een kredietbeoordeling van 5 sterren heeft en u wilt natuurlijk niet dat dit wordt beïnvloed als uw hypotheekaanvraag niet succesvol is. Een hypotheekmakelaar kan de nieuwste informatie over beschikbare hypotheken bekijken zonder dat dit uw kredietwaardigheid beïnvloedt.

Een hypotheek adviseur staat aan uw kant

Een hypotheekmakelaar staat uiteindelijk aan uw kant. Om iets anders te zijn, doet het werk gewoon niet goed. Het doel van een hypotheekmakelaar zou altijd moeten zijn om naar alle beschikbare hypotheekproducten te kijken en de beste te bedenken die bij uw financiële positie past. Banken en hypotheekbanken zullen alleen worden gestimuleerd om hun eigen producten te leveren, waardoor uw opties in het proces worden beperkt.

U bespaart tijd

We zijn er tegenwoordig allemaal goed aan gewend dingen snel online te krijgen, maar hypotheken vereisen nog steeds een ouderwets persoonlijk gesprek om alles te doorlopen wat nodig is. Bedenk hoe lang het zou duren om een ​​persoonlijke ontmoeting te regelen met elke hypotheekadviseur bij elke bank in uw stad of stad, en regel vervolgens vervolggesprekken om te zien of u in aanmerking komt. Het kost veel minder tijd om uw hypotheekmakelaar al het rond te krijgen. Het is waarvoor ze worden betaald.

Beter voor gespecialiseerde hypotheken en financiën

Wanneer je een hypotheekmakelaar inschakelt, krijg je toegang tot veel expertise in allerlei soorten hypotheken. Van hypotheken voor zelfstandigen tot zakelijke hypotheken en overbruggingskredieten en natuurlijk woninghypotheken, een hypotheekmakelaar kan u helpen bij het vinden van de beste oplossingen.

Lagere rentetarieven

Wanneer u een kredietverstrekker op straat tegenkomt, wordt hun rentetarief doorgaans toegepast op uw hypotheek. Dit kan vaak hoog zijn voor nieuwe klanten en als u uiteindelijk vastzit aan die hoge rente, betaalt u duizenden ponden per jaar meer dan u zou moeten. In de huidige markt met lage rentetarieven zou het veel gemakkelijker moeten zijn om een ​​lagere rente te krijgen en een goede hypotheekmakelaar zal toegang hebben tot lagere tarieven die u zult vinden als u zich aanmeldt.