Aanhangerverhuur in Groningen

Aanhangerverhuur in Groningen goed geregeld

Een aanhanger kan in veel gevallen handig zijn. Maar om er nu zelf eentje aan te schaffen is voor veel mensen geen optie. Want de aanhanger moet dan ook weer ergens worden gestald. Maar als u incidenteel een aanhanger nodig heeft dan kunt u deze natuurlijk ook eenvoudig huren. Voor aanhangerverhuur in Groningen kunt u bij verschillende bedrijven terecht. Zij verhuren verschillende soorten aanhangers variërend van groot naar klein. Voordat u een aanhanger huurt is het daarom handig te bekijken hoeveel laadruimte u nodig heeft en of uw auto geschikt is voor de aanhanger van uw keuze.

Het juiste rijbewijs

Als u alleen een rijbewijs B heeft mag u alleen met een kleine aanhanger rijden. Het gewicht van de aanhanger is daarbij bepalend. Als u een grotere aanhanger wilt huren dan moet u er rekening mee houden dat u hiervoor een rijbewijs BE nodig heeft. Heeft u het E-rijbewijs niet gehaald en wordt u door de politie aangehouden met een te grote of te zware aanhanger achter de auto dan mag u niet verder rijden. Informeer dus altijd bij het verhuurbedrijf of u met de aanhanger mag rijden als u alleen rijbewijs B heeft. Heeft u een grotere aanhanger nodig laat dan iemand rijden die wel het juiste rijbewijs heeft om problemen te voorkomen.

Een handige aanhanger voor iedere klus

Een aanhanger is bijvoorbeeld handig als u gaat verhuizen en de verhuizing zelf wilt regelen. Daarnaast kan een aanhanger handig zijn als u afgedankte spullen naar de vuilstort wilt brengen. Zorg er altijd voor dat u de spullen in een open aanhanger bedekt met een zeil of vastzet met sjorbanden. Zo voorkomt u dat u tijdens het rijden de lading verliest en deze op de weg belandt.