Aardbevingsschade Groningen

Herstellen van aardbevingsschade in Groningen

De provincie Groningen is de laatste jaren meermaals opgeschrikt door een behoorlijk zware aardbeving. Bij een groot aantal woningbezitters heeft dit geleid tot een nare aardbevingsschade aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan scheuren in buitenmuren, schuren langs de binnenmuur, problemen met de houten constructie van het dak, enzovoorts. Voor het herstel van aardbevingsschade in Groningen kunt u het beste een vakkundig bouwbedrijf inschakelen met ervaring in deze werkzaamheden. Het is belangrijk dat scheuren op professionele wijze hersteld worden om een verzwakking van de constructie van uw woning tegen te gaan. Diverse woningen zijn bezweken onder het geweld van de aardbevingen.

Aardbevingsschade in Groningen laten inventariseren

Voordat begonnen kan worden aan het herstel van aardbevingsschade in Groningen, moet de exacte schade geïnventariseerd worden. Hoewel u hier mogelijk zelf een heel eind mee kunt komen, is het ook hierbij verstandig om een vakkundige partij in de arm te nemen. Verschillende Groningse bouwbedrijven hebben de kennis en ervaring inmiddels om een inventarisatie uit te voeren van de ontstane schade. Op basis van zo’n inventarisatie kan vervolgens aan een plan gewerkt worden om de schade ook daadwerkelijk te herstellen. Een voorbeeld van zo’n partij is Zetstra Bouwbedrijf.

Uw woning herstellen na aardbevingsschade in Groningen

Wanneer u momenteel zelf zit met aardbevingsschade in Groningen, is het verstandig om tijdig hulp in te schakelen. Het voorkomt dat de schade aan uw woning kan verergeren. In het ergste geval kunt u niet langer in de woning blijven wonen en moet u deze noodgedwongen verlaten. Een situatie waar u vanzelfsprekend liever niet aan denkt!