AED aanschaffen

Een AED aanschaffen voor uw wijk of sportcomplex

Weet u hoe u moet reanimeren, wanneer iemand te maken krijgt met een hartstilstand? U maakt het uzelf makkelijker, wanneer u een AED in de buurt heeft hangen. Een moderne defibrillator vertelt u precies welke handelingen u op welk moment uit moet voeren. Deze modellen zijn uitgevoerd met een geïntegreerde luidspreker. Sommige modellen gaan nog een stapje verder en beschikken niet alleen over een luidspreker, maar ook over een lcd-scherm waarop instructies getoond worden. Het maakt de bediening van een AED heel eenvoudig. Een AED aanschaffen doet u tegenwoordig online. Er zijn verschillende Nederlandse partijen die de defibrillators aanbieden.

Aandachtspunten bij een AED aanschaffen

Bij een AED aanschaffen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Denk aan het verschil tussen een half- en volautomatische AED. Zoals reeds genoemd, zit er ook een verschil in modellen met slechts een luidspreker en varianten met zowel een luidspreker als een lcd-scherm. Bij de modellen met een luidspreker worden instructies in de basis in het Nederlands gegeven. U kunt er echter voor kiezen om het Nederlands te combineren met een andere taal. Denk aan een combinatie van Nederlands en Engels of Nederlands en Frans.

Accessoires bij een AED aanschaffen

Naast de AED zelf kunt u verschillende accessoires aanschaffen. Een AED aanschaffen betekent immers dat u deze op een centrale plek op wilt kunnen hangen. Bevestigt u de AED aan een buitenmuur, dan is een wandkast aan te raden. Deze kast beschermt de AED tegen onder meer vandalisme. Binnen een pand kan een wandpaneel voldoende zijn, waar u de AED aan ophangt. Het wandpaneel van Defibcom is populair. U wordt bij dit wandpaneel op de hoogte gebracht als er onderhoud aan de AED moet worden uitgevoerd, doordat een externe partij de status van de AED op afstand uit kan lezen.