AED

Steeds vaker kiest men voor een AED

De AED wint aan populariteit in Nederland. Er zijn steeds meer plekken waar zo’n AED te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan een AED op de sportclub, een AED in een appartementencomplex, enzovoorts. Waar bent u voornemens een AED op te hangen? Met een defibrillator heeft u de mogelijkheid direct in actie te komen bij een hartstilstand. U hoeft niet te wachten op de ambulancebroeders, wanneer u wilt beginnen met een reanimatie. Een moderne AED maakt het mogelijk deze reanimatie uit te voeren zonder medische achtergrond. Kortom; een onmisbaar apparaat op plekken waar veel mensen komen!

AED in verschillende varianten

Een Nederlandse aanbieder van defibrillators is Defibtech. Deze biedt de AED in diverse varianten aan. Zo heeft u de keuze uit een vol- en halfautomatische AED, een AED met enkel Nederlandse instructies en modellen die meertalig zijn, enzovoorts. Het grootste verschil zit bij deze aanbieder in het model AED. De LifeLine AED beschikt over een luidspreker, welke instructies geeft bij het gebruik van het apparaat. De LifeLine VIEW AED beschikt zowel over deze luidspreker, als ook over een geïntegreerd lcd-scherm. Dit scherm toont de instructies.

Accessoires bij een AED aanschaffen

Vaak wordt een AED niet los aangeschaft, maar gecombineerd met accessoires. Onder meer het wandpaneel wat Defibcom aanbiedt is hierbij interessant. Dit wandpaneel maakt verbinding met een externe partij, die de AED voortdurend in de gaten houdt. Op het moment dat onderdelen van de AED vervangen moeten worden, wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Het is immers uw grootste nachtmerrie, dat het apparaat niet goed functioneert op het moment dat u deze nodig heeft! Ook een wandkast is een fijne accessoire. Het biedt bescherming tegen ruige weersomstandigheden en vandalisme.