De veelzijdigheid in drukwerk

Er zijn zoveel aanbieders van drukwerk tegenwoordig dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De markt van drukwerk is langzamerhand compleet verzadigd en dat heeft zowel voor- als nadelen gekend.

Het verlies van de ambacht drukkerij

Voorheen werd drukwerk en het bezitten van een drukkerijen echt gezien als een ambacht. Met grote stevige drukpersen, groot personeel en grote bakken met papier waren drukkerijen echte werkplaatsen waar nog stevig werkt doorgewerkt om deadline te halen van een grote opdracht. Er werd veel gebruikt van machinaal handwerk om diverse soorten drukwerk op te leveren en uiteraard op tijd te verzenden naar de klant ( met vaak nog de eigen busjes van de drukkerijen die de hele dag op en aan reden door het land ).

Anno nu is de wereld van drukwerk totaal anders. Mankracht heeft plaats gemaakt voor sper slimme technieken en de ouderwetse drukpersen zijn ingeruild door intelligente computergestuurde drukmachines die in 1 uur tijd meer papier kunnen verwerken dan de oude drukpersen in een halve dag. Door deze grote technologische ontwikkelingen heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden van kleine ambachtelijke drukkerijen naar grote drukwerk fabrieken met een compleet logistiek centrum. Waar voorheen in elke stad wel een drukkerij was is dat nu vervangen door grote drukkerijen voor een compleet regio. Je kunt begrijpen dat de concurrentie enorm toenamen doordat er zoveel aanbod was en dat heeft invloed gehad op de prijs.

Drukwerk is nu goedkoper dan ooit

De grote technologisch vooruitstrevende drukkerijen kunnen sneller, voordeliger en vaak beter drukwerk leveren waarbij de prijs voor de eindklant ook nog eens voordeliger is. Het is dus een logisch prices geweest dat de drukkerijen van voorheen , die het moesten hebben van hun eigen stad of regio, opeens enorm veel klanten verloren doordat ze simpelweg niet concurrerend genoeg waren. Dit heeft ervoor gezorgd dat er zeer veel drukkerijen failliet zijn gegaan en duizenden mensen landelijk zonder baan kwamen te zitten. Het is een vervelende ontwikkeling die deel te wijten is aan de komst van de internetdrukkers!

Online in slechts paar klikken je drukwerk bestellen

Tegenwoordig is het gemakkelijk dan ooit om je drukwerk te bestellen. Drukkerijen die innoverend zijn en op tijd ingestapt zijn in de boot van webshop hebben nu een enorme voorsprong op concurrenten. Door een webshop aan te bieden die gebruiksvriendelijk en goed vindbaar is creëer je nieuwe kansen en bereik je nieuwe klanten die voorheen niet te bereiken waren. Het concept van de internet drukker is zodoende geboren! Drukwerk bestellen gaat niet meer via de telefoon of mail, maar simpelweg via de webshop van de drukker.
Daarbij kun je denken aan alle soorten huisstijl drukwerk en meer, denk bijvoorbeeld aan flyers, brochures, visitekaartjes, huwelijkskaarten, briefpapier, spandoeken, roll-up banners, enveloppen en nog veel meer.

Een ander voordeel van een internet drukker is dat er geen beperkingen zijn in service en assortiment. Een webshop is er voor iedere bezoeker en ieder moment is er de mogelijkheid om het assortiment uit te breiden als dat gewenst is of door direct support te verlenen via chat of e-mail. Betalen gaat ook nog eens direct via iDeal ( als aanbieder heb je direct je geld ) en verzending kan soms zelfs zo snel gaan dat je het de volgende werkdag al in huis hebt.