Distributieriem vervangen Renault

De distributieriem van uw Renault vervangen

De distributieriem is een essentieel onderdeel van uw Renault. Hij zorgt namelijk voor het ronddraaien van de bewegende delen van de auto. Daarbij komt er veel kracht op de distributieriem te staan: hij moet immers met het toerental van de motor ronddraaien en flinke krachten overbrengen. De distributieriem gaat vrij lang mee, want hij is gemaakt van zeer sterk kunststof, versterkt met glasvezel en een teflon coating. In de handleiding van de auto staat om de hoeveel kilometer of jaren de distributieriem mee zou moeten gaan. Als u een rammelend geluid in de motor hoort, dan is de kans groot dat de distributieriem vervangen moet worden.

Laat de distributieriem van uw Renault vervangen door een expert!

Het is zaak om de distributieriem van uw Renault op tijd te vervangen, want als de riem breekt, stopt de motor onmiddellijk. De kans op schade aan de motor is dan groot, waardoor de kosten veel hoger zijn dan bij alleen vervanging van de distributieriem. De vervanging van de distributieriem is werk voor een specialist. Bij veel auto’s moeten dan meteen ook enkele andere onderdelen vervangen worden. Daardoor is de vervanging wel wat duurder, maar u heeft dan weer jaren geen omkijken meer naar de distributieriem.

Wij vervangen de distributieriem van uw Renault vakkundig

Wilt u de distributieriem van uw Renault door ons laten vervangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige en ervaren monteurs kunnen vrijwel ieder merk auto repareren, ook uw Renault. Bel voor een afspraak direct met 030 – 63 62 090. Heeft u nog vragen of wilt u een prijsopgave voor het vervangen van uw distributieriem, stuur dan een e-mail naar info@autovoskuilen.nl