Diverse soorten bakkerijmachines

Bakkerijmachines zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt een bakkerijmachine laten realiseren voor afbakken, plaatsen en persen van koekjes. Iedere bakkerij heeft tegenwoordig behoefte aan de volgende soorten machines: een draadsnijmachine, een deegversnipperaar, een doseer-unit, een strijker, een boterversnipperaar en een universele strooier.

Universele strooier bakkerijmachine

Met behulp van de universele strooier heb je de mogelijkheid om diverse soorten strooisel te verdelen over verschillende producten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zaad, appel, ananas of kokos te verspreiden over de koekjes.

Boterversnipperaar

Met behulp van de boterversnipperaar worden grote lange stukken boter in blokken verdeeld. Binnen enkele seconden beschikt een bakkerij over verschillende stukken boter.

Bakkerijmachine vormwalsmachine

Wanneer je op zoek bent naar koekjes in verschillende soorten en maten, dan is de vormwals machine de ideale bakkerijmachine voor jouw onderneming. De vormwalsmachine zorgt ervoor dat de verschillende degen een bepaalde vorm krijgen en hierna afgevoerd worden om afgebakken te worden. Je kunt aan verschillende soorten koekjes denken, zoals bijvoorbeeld speculaas of boterkoekjes. Het deeg wordt door een trechter gedrukt en in de juiste vorm gewalst met behulp van de rubberwals.

De guillotine

Het wordt zegt het al en je zult waarschijnlijk terugdenken aan vroeger. De guillotine werd vroeger gebruikt voor het luiqideren van personen. Deze guillotine wordt gebruikt om het deeg in verschillende stukken te snijden. De stukken kunnen in verschillende maten gesneden worden. Je kunt bij de guillotine gebruik maken van servo techniek of van een draaistroom motor.

De strijker

Met behulp van de strijker worden er diverse soorten vloeistoffen via borstels verdeeld over de koekjes. De strijkrollen kunnen uitgerust worden met diverse soorten massieve strijkrollen. Alle platen en onderdelen van de strijker kunnen gedemonteerd worden, hierdoor is het niet eenvoudig te vervangen maar ook nog eens zeer eenvoudig schoon te maken. Hierdoor blijft een bakkerij altijd schoon.