Foodprocessing installaties en machines

Nederland: food en foodprocessing machines

Nederland is een van ’s werelds toonaangevende landen in foodprocessing machines. Dit is het logische resultaat van haar positie als ’s werelds tweede exporteur van landbouwproducten, inclusief verwerkte voedsel. Nederland heeft een hoog percentage van de totale productie wereldwijd in alle sectoren van de industrie: vlees, vis, groente, aardappelen, fruit, zuivel, vloeibare producten, bakkerij, diervoeder en verpakking (niet alleen voor de foodsector).
Enkele specifieke voorbeelden: De Nederlandse industrie produceert 80% van de wereldcapaciteit van foodprocessing machines voor pluimvee en een belangrijk deel van kaasproductiemachines en aardappelverwerkingsmachines. Ook op andere markten, zoals bakkerij, rood vlees en cacaoverwerking, Nederland heeft systeemleveranciers die leiders op hun markten zijn. De totale omzet van de Nederlandse voedselverwerkings- en verpakkingsmachines industrie bedraagt ​​circa 2,5 miljard euro (3,23 miljard dollar). 

 

Innovatie en samenwerking

Wereldklasse technologie kan alleen worden gehandhaafd door voortdurende innovatie en nauwe samenwerking met klanten. De agrarische sector, de voedselverwerkende sector en de leveranciers van voedselapparatuur en -systemen in Nederland hebben traditioneel intensief samengewerkt en veel informatie uitgewisseld. Zij worden ondersteund door een sterke kennisinfrastructuur en de top kennisinstellingen waarover Nederland over de hele wereld bekend staat, zoals de Wageningen Universiteit en het Onderzoekscentrum.

 

Beter eten creëren

Speerhoofden van het innovatieproces zijn hygiënisch ontwerp, integraal ontwerp, methodische engineering en focus op duurzaamheid. De Nederlandse industrie is vastberaden en goed uitgerust om voorloper te blijven in de bio gebaseerde samenleving. Nederlandse machines helpen bij het produceren en verpakken van voedingsproducten die voldoen aan de hoogste normen van voedselveiligheid, op de meest kosteneffectieve manier. Doel van de Nederlandse fabrikanten vergemakkelijkt voedsel door ‘beter eten te creëren’.

 

Zeer gekwalificeerde systemen en expertise

Nederlandse bedrijven zijn hoog gekwalificeerd met een lange ervaring en traditie in de productie van voedingssystemen en aanverwante sectoren. Ze zijn allemaal gespecialiseerd in een of meer sectoren van de voedselprocesindustrie. Zij bouwen een breed scala aan diverse machines, systemen en installaties voor foodprocessing en verpakking en hebben gespecialiseerde expertise en techniek. Een belangrijk deel (70%) van de productie en expertise is bestemd voor export. De fabrikanten werken in overeenstemming met het grote aantal internationale voorschriften en producten. Op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid behoren ze tot de beste in de wereld!