Functionele werkkleding, waarom eigenlijk?

Het ondergeschoven kindje binnen de huisstijl bij de meeste bedrijven is toch vaak wel de kleding. En dat is raar, want in een grote organisatie zijn het vaak de medewerkers die in contact staat met de klant. Het zijn deze mensen namelijk die de missie en visie uitbeelden voor het bedrijf. Daar kan goede, nette en functionele werkkleding absoluut aan bijdragen.

Waar op letten bij het aanschaffen van kleding?

Bedrijfskleding verschilt van ‘normale’ kleding met name op 1 belangrijk aspect en dat is duurzaamheid. Dit soort kleding MOET lang meegaan en na herhaaldelijk dragen dezelfde pasvorm hebben als in he begin en geen tekenen van slijtage vertonen. Dat komt omdat de persoon in kwestie A elke dag fijn in z’n kleding moet zitten om een de werkdag zo comfortabel mogelijk door te brengen en B kleding wat er niet meer goed uitziet geen goede reclame is voor de organisatie.

Goede kwaliteit bedrijfskleding onderscheidt zich in het gebruik van duurzame stoffen die lang meegaan. Een veel voorkomend materiaal is bijvoorbeeld katoen. 100% katoenen kleding is zeer duurzaam, sterk en biedt van nature een ademend vermogen. Dat laatste is erg belangrijk omdat medewerkers de hele dag transpireren. Naast katoen kennen we ook polyester wat vaak wordt gebruikt voor extra versteviging. Dit zien we vaak terug in buitenkleding, voor bijvoorbeeld hoveniers, schilders, installateurs en mensen werkzaam in de bouw. Voor optimale comfort is elasthan een zeer goede materiaal om kleding mee te maken. Deze stof heeft als eigenschap dat het zich aanpast aan de vormen van uw lichaam voor optimale comfort gedurende de hele dag. Het heeft een fijne stretch zodat het altijd goed zit en blijft zitten.

Reclame op uw kleding: doen of niet?

Goede bedrijfskleding is 1 ding, maar ervoor zorgen dat er mooie reclame op staat is natuurlijk ook belangrijk. Niet alleen is het bewezen dat het een gevoel van vertrouwen geeft, het is ook een stukje uitstraling. Reclame komt in de meeste gevallen terug in de vorm van een logo, afbeelding of tekst. Dit kan op 2 manieren, namelijk door bedrukking of borduren. Borduren is een zeer duurzame oplossing en gegarandeerd slijtvast. Bedrukking is een voordeligere optie en geschikt voor grote oplages kleding. Welke keuze u ook maakt, werkkleding met uw huisstijl of reclame voegt absoluut toe aan een goede indruk bij uw relaties.