Gastouderopvang Drachten

Redenen om voor een gastouderopvang Drachten te kiezen

Volwassenen hebben vaak een ontzettend druk leven! Dit betekent dat zij niet altijd de tijd vinden om kinderen op tijd van school te halen. Daarbij zijn kinderen op jonge leeftijd veel thuis, doordat zij nog geen volledige dagen op school zitten. Het inschakelen van een gastouderopvang in Drachten kan in zo’n geval het overwegen waard zijn. Zo hoef je zelf niet dagelijks thuis te blijven! Daarbij biedt een gastouderopvang verschillende andere voordelen voor kinderen. In dit artikel zetten we deze voordelen voor je op een rijtje! Houd er rekening mee dat er verschillen zitten tussen een gastouder en kinderopvang.

Verschillen tussen gastoudervang in Drachten en kinderopvang

Een belangrijk verschil tussen een kinderdagverblijf en een gastouderopvang in Drachten, is de plek waar de kinderen verblijven. Een gastouder kan bij je thuis komen, maar kan kinderen ook bij hem of haar ontvangen. In het geval van een kinderdagverblijf, verblijft het kind altijd op een externe locatie. Het voordeel hiervan kan zijn, dat er op een kinderdagverblijf meer speeltoestellen voor kinderen zijn. Andersom heeft een gastouderopvang in Drachten vaak niet meer dan zes kinderen op hetzelfde moment. Bij een kinderdagverblijf kan die groep veel groter zijn.

Voordelen van een gastouderopvang in Drachten

Reeds werd een belangrijk voordeel van een gastouderopvang in Drachten genoemd, namelijk: de omvang van groepen. Andere voordelen zijn een persoonlijkere aanpak door gastouders, de pedagogische achtergrond van gastouders, enzovoorts. Ook het feit dat een kind in een enigszins natuurlijke omgeving, een woning, verblijft, kan als een voordeel gezien worden. Ga eens langs bij een gastouder in de buurt, om te kijken of dit ook wat voor je eigen kind kan zijn!