Hoe kies ik een outplacement bureau?

Het doel van elk outplacement bureau is om een ​​nieuwe baan voor je te vinden.

Bij een goede keuze biedt outplacement een echte meerwaarde; zelfs als de methoden verschillen, bieden bedrijven sterk vergelijkbare diensten. Dus hoe kies ik mijn outplacement bureau?

Voor welk type medewerker is het outplacement bedoeld?

Tot nu toe voorbehouden aan uitvoerende leiders, in termen van kosten, wordt outplacement steeds toegankelijker en wordt het steeds vaker aangeboden aan middenkaderfuncties door bedrijven die hun goede werkgeversimago willen behouden. Bij Morgan Philips bieden we methoden die geschikt zijn voor elk personeelsniveau, van leidinggevenden tot middenkader en vast personeel.

Hoeveel en wie betaalt?

De vergoedingen van bedrijven variëren, maar bedragen over het algemeen tussen de 15 en 20% van het bruto jaarsalaris. Door de besparing die uw werkgever maakt, kunt u onderhandelen over een hoger loon – in plaats van door het dak te betalen voor outplacementdiensten – terwijl u er zeker van bent dat u een hoogwaardige dienst ontvangt.

Welke methode?

Sommige outplacement bureaus bieden simpelweg luxe huisvesting aan: een kantoor met een dik tapijt en een assistent… Tegenwoordig is het zoeken naar een baan fulltime werk. We moeten nieuwe methoden begrijpen en gebruiken om een ​​nieuwe baan te zoeken. We moeten ons onderscheiden van de massa, want dankzij internet hebben bedrijven en professionele recruiters toegang tot miljoenen potentiële profielen. Het is daarom belangrijk om uw adviseur te vragen naar de gebruikte methode, zodat u snel weer aan het werk gaat. Bij Morgan Philips is onze methode bedacht door leidinggevenden van internationale wervingsbureaus en omvat 52 modules, variërend van inzicht in de arbeidsmarkt tot technieken om te integreren in uw nieuwe bedrijf.

Uw adviseur kiezen

Uw consultant begeleidt u tijdens uw loopbaantransitie, dus een persoonlijke, culturele en professionele match is essentieel. Bij Morgan Philips kiezen we je coach op basis van deze 3 criteria voor de best mogelijke pasvorm. Evenzo denken we niet dat een consultant gespecialiseerd en succesvol kan zijn in elke discipline die met coaching op het werk te maken heeft. Daarom bieden we tijdens de missie zowel een hoofdcoach als specialistisch advies van adviseurs op het gebied van communicatie, imago, digitale onderzoeksstrategie, enzovoort.

De tools om banen te vinden

Om snel een baan te vinden, moet je zoveel mogelijk sollicitatiegesprekken hebben. Hiervoor heeft u onbeperkte toegang nodig tot beschikbare vacatures die u mogelijk interesseren.

Kortom, als het op het juiste moment goed wordt gekozen, biedt outplacement een echte meerwaarde.