Hoe wordt pet food gemaakt?

Heb je je ooit afgevraagd hoe de brokjes van je huisdier zijn gemaakt? Of ze nu worden gevormd tot kleine balletjes of vierkant of in vis- en kippenvormen worden gesneden, wat gaat er precies in deze formules om het gearomatiseerde en gekleurde voedsel te maken dat uw huisdier elke dag eet? Het proces van het maken van droge brokken heet extrusie; maar laten we eerst beginnen met de ingrediënten.

Hoe komen de ingrediënten samen?

Loop door het dierenvoedsel pad van een grote supermarkt of dierenwinkel of blader door je favoriete voedselwebsite voor huisdieren, en je zult zien dat je tientallen, zelfs honderden merken hebt om uit te kiezen. Elk van deze producten is gebaseerd op een recept dat is geformuleerd door het huisdiervoederbedrijf. Het recept wordt vervolgens overhandigd aan een diervoederfabrikant, waar het voedsel wordt gemengd, gebakken en verpakt voor verkoop.

Hoewel elk merk zijn eigen recept heeft, zijn er normen waaraan ze zich allemaal moeten houden, normen die worden gereguleerd door de voedselwaren autoriteit. Alle voedingsmiddelen, ongeacht merk, herkomst of recept, moeten compleet en qua voedingswaarde in balans zijn, zodat aan alle voedingsbehoeften van de dieren wordt voldaan door de ingrediënten in het recept. Deze ingrediënten omvatten eiwitbronnen zoals rundvlees, kip en eieren, maar ook granen, granen, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze ingrediënten worden met elkaar vermengd en verpulverd om een ​​consistent deeg te maken dat kan worden gekookt.

Het extrusie proces van pet food

Hondenkoekjes en cakes zijn naar verluidt al sinds de Romeinse tijd, en zijn commercieel gemaakt sinds het begin van de 19e eeuw. In moderne tijden wordt het proces van het maken van droog voedsel voor huisdieren gedaan door bakken of extruderen. Oorspronkelijk gemaakt om gepofte ontbijtgranen te produceren, zijn de machines die voor het extrusie proces worden gebruikt, een efficiënte methode voor het produceren van grote hoeveelheden voedzaam, houdbaar huisdiervoer. Dit proces begint met het deeg – een mengsel van rauwe droge en natte ingrediënten die met elkaar worden gemengd tot ze een deegachtige consistentie vormen. Dit deeg wordt vervolgens ingevoerd in een verwerkingsmachine die een expander wordt genoemd, die onder druk stoom of heet water gebruikt om de ingrediënten te koken.

Terwijl in de expander het materiaal onder extreme druk en hoge temperaturen staat. Het deeg wordt vervolgens geforceerd – of geëxtrudeerd – door speciaal bemeten en gevormde gaten (genaamd sterven), waar het wordt afgesneden door een mes. Dit proces moet worden uitgevoerd terwijl het deeg nog steeds wordt gecomprimeerd van de hoge druk, omdat zodra de deegstukken de effecten van de hoge druk hebben verloren, ze opblazen.