Houten vloer opschuren

Het voordeel van uw houten vloer opschuren

Een houten vloer vraagt doorgaans niet al te veel onderhoud. Hierdoor heeft u er niet veel werk aan om de vloer mooi te houden. Het wordt aangeraden om de vloer wel eens in de paar jaar te schuren. Hierna kunt u een nieuwe laklaag op de vloer aanbrengen waardoor hij er weer een aantal jaren tegen kan. Een vloer heeft namelijk veel te lijden van het lopen, zeker als er schoenen met scherpe hakken worden gedragen. Een houten vloer gaat dan kleine beschadigingen vertonen en die kunt u gemakkelijk verwijderen door uw houten vloer eens in de paar jaar een onderhoudsbeurt te geven.

Waarom is het opschuren van een houten vloer nodig?

Een houten vloer opschuren wordt aangeraden om de beschermlaag te vervangen. Op een houten vloer wordt na het leggen een beschermende laklaag aangebracht. Ook wordt soms olie gebruikt. Deze laag slijt na verloop van tijd en daarom is het nodig om de vloer zo eens in de paar jaar te schuren. U kunt doorgaans volstaan met het behandelen van de loopvlakken, omdat de vloer meestal niet veel te lijden heeft op de plaatsen waar uw meubels staan. Als u de meubels regelmatig verplaatst kan het echt er wel nodig zijn om ook de rest van de vloer te schuren en van een nieuwe laklaag te voorzien.

Hoe behandelt u een houten vloer?

Een houten vloer schuurt u met een mild schuurmateriaal. Daarna neemt u de vloer nat af om het vuil te verwijderen. Vervolgens brengt u dan direct de nieuwe beschermlaag van lak of olie aan. Dan is uw vloer klaar voor weer een aantal jaren onbezorgd woonplezier.