Hypotheekakte Groningen

Aan de slag met een hypotheekakte in Groningen

U heeft een fraaie woning in Groningen gevonden en hier inmiddels een bod op uitgebracht. Nu belt de verkopend makelaar u, dat uw bod het winnende is! Tijd om aan de slag te gaan met het in orde maken van de hypotheek. Mogelijkerwijs heeft u voorafgaand aan het uitbrengen van het bod al eens contact gehad met een hypotheekadviseur, om te berekenen of u de kosten van de hypotheek kunt dragen en deze tijdig af kunt lossen. Heeft uw hypotheekadviseur een geschikte hypotheek voor u gevonden? In dat geval moet er een hypotheekakte in Groningen worden opgesteld. Een notaris als die van Stevens Idema kan u hierbij begeleiden.

Hypotheekakte in Groningen opstellen voor de kredietverstrekker

Een bank wil de zekerheid hebben, dat u een hypotheek terug kunt betalen. Mocht u onverhoopt zonder werk komen te zitten of met andere financiële tegenslagen te maken krijgen, dan wil de bank uw woning als onderpand hebben. Dit is een van de rechten die u vastlegt in een hypotheekakte in Groningen. Zo’n hypotheekakte moet altijd door een notaris worden opgesteld en in het bijzijn van diezelfde notaris worden ondertekend door u. Niet alleen de bank heeft baat bij de hypotheekakte. U wilt de gemaakte afspraken zelf ook vastgelegd hebben.

Inhoud van een hypotheekakte in Groningen

In een hypotheekakte is niet alleen vastgelegd dat de bank uw woning als onderpand heeft. Ook vindt u hierin de hypotheekrente die u betaalt, de wijze waarop u de hypotheek af dient te lossen en de hoogte hiervan. Mocht er een conflict met de bank ontstaan, dan kunt u altijd terugvallen op hetgeen in de hypotheekakte is vastgelegd. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan het laten opstellen van een hypotheekakte in Groningen. Laat een notaris het document met u doornemen.