Kamperen in Friesland

Kamperen in Friesland tijdens de zomermaanden

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in eigen land. Een verstandige keuze, daar Nederland ontzettend veel te bieden heeft! Denk aan de verschillende landschappen, de leuke en gezellige steden in de provincies, enzovoorts. Heeft u kamperen in Friesland al eens overwogen? Friesland is een provincie met uiteenlopende gezichten. In dit artikel leest u meer over hetgeen kamperen in Friesland zo leuk maakt. Naast de mogelijkheid om met een eigen tent of caravan op pad te gaan, kunt u ook een chalet huren op een kamping. Niet echt kamperen, maar wel het vrije gevoel van een camping!

Redenen die kamperen in Friesland zo leuk maken

Een van de redenen die maken dat kamperen in Friesland zo leuk is, kan de diversiteit aan campings zijn. Kies tussen een hele luxe camping, een boerencamping en een goede middenweg als camping De Ikeleane. Deze camping biedt een leuk animatieprogramma tijdens het hoogseizoen, biedt zowel kampeerplekken als chalets, enzovoorts. Een andere reden om kamperen in Friesland te overwegen is het grote aantal mogelijkheden. Stap op de fiets voor een rondtocht door de provincie, bezoek steden als Heerenveen en Leeuwarden, maak een tocht op het water, enzovoorts.

Tips voor kamperen in Friesland

Er werden al een aantal leuke activiteiten genoemd die u tijdens het kamperen in Friesland kunt overwegen. Er is echter meer! Overweeg bijvoorbeeld ook een bezoek aan een van de Waddeneiland, u bereikt er een aantal vanuit Friesland. Ook leuk: een bezoek aan AquaZoo Friesland in Leeuwarden. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor uw kinderen! Voor een wandeling of mooie fietstocht vindt u op internet talloze vooraf uitgezette routes. Ze brengen u langs de mooiste plekjes in de provincie.