kinderdagverblijf Drachten

Je kind in veilige handen op het kinderdagverblijf Drachten

Als je voor het eerst een kind krijgt dan verandert er veel in je leven. Na het verlof van de moeder gaat ook zij meestal weer aan het werk. Je kunt je kind dan onderbrengen op een kinderdagverblijf Drachten. Hier is je kind in goede handen van gediplomeerde leidsters die weten hoe ze voor je kind moeten zorgen tijdens jouw afwezigheid. Veel ouders vinden het moeilijk om de zorg uit handen te geven maar het is vaak voor een kind heel goed om te leren om met andere kinderen om te gaan. Het maakt ook de overgang naar school een stuk minder groot.

Kinderopvang via de gastouder in Drachten

Het grote verschil tussen een gastouder en een kinderdagverblijf is dat je kind bij een gastouder vaak als enige wordt opgevangen. Een gastouder heeft soms wel meer kindjes maar het zijn er over het algemeen niet meer dan 2 of 3. Op een kinderdagverblijf komen soms wel twintig of meer kinderen. Maar er moeten altijd genoeg leidsters aanwezig zijn om voor de kinderen te zorgen. Bij een kind zijn ook altijd minimaal twee leidsters aanwezig om ongewenst gedrag van personeel te voorkomen. Deze maatregel is ingesteld nadat op een aantal kinderdagverblijven sprake was van ongewenste handelingen door leiders en leidsters.

Schrijf je kind op tijd in bij de gastouder in Drachten

Het is belangrijk om je kind op tijd in te schrijven. Soms moet dit al voor de geboorte. Zo voorkom je dat je langdurig op de wachtlijst komt te staan omdat er geen plaats is. Veel jonge ouders kunnen geen beroep doen op grootouders omdat die vaak ook nog werken of een sociaal leven hebben.