Levensloopbestendige woning

Levensloopbestendige woning laten bouwen

Steeds vaker kiezen ouderen voor de bouw van een levensloopbestendige woning. In Nederland wordt men steeds ouder, waarbij er onvoldoende plek is in verzorgingstehuizen om alle ouderen hier op te vangen. Het maakt dat ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving moeten blijven wonen. Overigens is dit iets wat veel ouderen zelf ook willen. Het is vervelend om de vertrouwde plek te moeten verlaten voor een kleiner appartement in een verzorgingstehuis. Pas op het moment dat zij helemaal niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, wordt een stap naar zo’n verzorgingstehuis bespreekbaar. Door te kiezen voor een levensloopbestendige woning bent u klaar voor de toekomst.

Voordelen van een levensloopbestendige woning

Zoals de naam van dit type huis al doet vermoeden, is een levensloopbestendige woning zo ontworpen dat u hier tot op late leeftijd kunt blijven wonen. De woning is ruim opgezet en heeft vaak één woonlaag. Op deze manier zit u niet met een trap die u omhoog moet. Het is een van de plekken waar de meeste ongelukken gebeuren onder ouderen. Ook de deurposten zijn breder dan in een normale woning. Het maakt dat u hier straks makkelijk met een rollator of rolstoel doorheen kunt komen.

Huis verbouwen tot levensloopbestendige woning

U kunt er ook voor kiezen om uw bestaande huis om te laten bouwen tot een levensloopbestendige woning. Samen met het bouwbedrijf wat u voor deze transformatie in de arm neemt, bespreekt u de wensen die u heeft. De ervaring die zo’n bouwbedrijf vaak al heeft, maakt dat deze u goed kan adviseren over de verschillende componenten van een levensloopbestendige woning. Denk niet alleen aan gelijkvloers wonen en een brede deurpost, maar bijvoorbeeld ook aan een opgang bij de voordeur en een badkamer met een inloopbad.