massief houten vloer

Een massief houten vloer voor iedereen

Wie een woning gaat inrichten moet aan twee dingen denken. Niet alleen is praktisch gemak belangrijk, maar vooral ook de uitstraling van je woning is een punt van aandacht. Wie echt iets moois in huis wil kan bijvoorbeeld kiezen voor een massief houten vloer. Er zijn namelijk zeer veel verschillende varianten waardoor je altijd iets kunt kiezen wat bij jou en jouw inrichting past. Aan de hand van een kleine zelfstudie kan je al snel veel te weten komen over de verschillende vloeren.

De keuze voor hout van uw massief houten vloer

Met het kiezen voor hout alleen ben je er niet. Hout komt namelijk in vele soorten. Wanneer je een massief houten vloer wilt, dan moet je dus ook kiezen van welk soort hout dit moet zijn. Een veel gekozen variant is eiken. Er zijn echter ook verschillende andere houtsoorten die goed in jouw woning kunnen passen. Dit kan onder meer van je budget afhangen. Ook kan een andere houtsoort misschien beter bij jouw inrichting passen. Laat je hier dan ook goed over informeren.

Na het leggen van een massief houten vloer

Het leggen van de vloer is de eerste stap. Daarna is het belangrijk dat je voor de juiste afwerking kiest. Hier zijn een flink aantal opties. Eén daarvan is ook om te kiezen om de vloer verder in zijn geheel niet te bewerken. Beter is het om de vloer echter met een slijtvaste en kleurvaste toplaag wordt bewerkt. Dit is vooral belangrijk om dat de hoeveelheid gebruik die van de vloer gemaakt zal worden zijn weerslag zal hebben op hoe de vloer er na enige tijd uit komt te zien.