Massief houten vloeren

Kies voor de charme van massief houten vloeren

Een houten vloer geeft uw woning direct meer stijl en aanzien. Massief houten vloeren zijn dan ook erg geliefd bij veel mensen. Niet alleen vanwege het sfeervolle uiterlijk van zo’n vloer, maar ook omdat een houten vloer veel minder onderhoud vergt dan bijvoorbeeld een tapijt. Zeker als u huisdieren heeft zult u weten dat het vaak een hele klus is om de haren van hond of kat uit het tapijt te zuigen. Bij een houten vloer heeft u daar geen last van.

Weinig onderhoud aan een massief houten vloer

Een massief houten vloer is kinderspel voor een stofzuiger. Daarnaast kunt u de vloer indien gewenst dweilen met een sopje met een schoonmaakmiddel geschikt voor houten vloeren. Dit hoeft in de meeste gevallen niet iedere week maar kunt u eens in de twee of drie weken doen. Zo houdt u uw vloer heel lang mooi. Alleen moet eens in de paar jaar de laklaag worden ververst. Hiervoor verwijdert u eerst de restanten van de oude laklaag. Vervolgens brengt u nieuwe lak aan en laat deze goed drogen. Zo blijft het hout van uw vloer vele jaren lang mooi.

Diverse soorten houten vloeren

Als u een massieve houten vloer mooi vindt dan zijn er diverse soorten hout waar u uit kunt kiezen. Deze houtsoorten hebben ook allemaal een andere kleur. U kiest de kleur die het beste bij uw smaak en interieur past en u zult jarenlang plezier hebben van uw mooie en stijlvolle vloer.