Modern bouwwerk? Staalconstructiebedrijf!

Je ziet het tegenwoordig bijna alleen maar: als er een nieuw openbaar gebouw of kantorencomplex wordt gebouwd, dat de staalconstructiebedrijven bijna in de rij staan om het ontwerp te realiseren. En dat is helemaal niet gek, want de architectuur van tegenwoordig houdt van strakke lijnen en een grote variatie aan mogelijkheden. Veel van die bijzondere ideeën zijn goed te realiseren met een staalconstructie.

Wat doet een staalconstructiebedrijf?

Een staalconstructiebedrijf kan er namelijk voor zorgen, door de juiste berekeningen te maken, dat een constructie die niet helemaal recht-toe-recht-aan is, toch kan werken. Het materiaal is stevig, robuust en geeft veel flexbiliteit in ontwerpen. Wil je dit met een traditionele bouwmethode realiseren, dan loop je al snel tegen beperkingen aan. Neem je echter een ruw metaal, dan kun je dat prachtig bewerken tot een eindproduct.

Dit is ook het motto van het staalconstructiebedrijf Olijve Metaal uit Oosterwolde. Het bewerken van een ruw materiaal tot een prachtig eindproduct: dat is waar ze het voor doen. Het bedrijf heeft niet voor niets de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden gewonnen, in het jaar 2014. Het is een van de weinige staalconstructiebedrijven die het anno 2014 nog helemaal goed doen. Ze zijn de afgelopen jaren ieder jaar weer gegroeid, ondanks dat het economisch herstel nog steeds op zich laat wachten.

Staalconstructiebedrijf kiezen

De keuze voor een staalconstructiebedrijf is voor sommige partijen misschien niet makkelijk. Tegenwoordig is het niet alleen meer belangrijk om het goedkoopste aanbod te kunnen bieden. Het is ook van belang dat het bedrijf zich goed manifesteert op mvo-gebied. Bij aanbestedingen van de overheid wordt er namelijk ook steeds beter gekeken naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Milieuvriendelijke materialen gebruiken en hier zo duurzaam mogelijk mee omgaan, helemaal omdat de branche geen goede reputatie op dat gebied heeft. In dat geval kun je met een staalconstructiebedrijf dat alle processen goed op orde heeft, veel voordelen behalen.