Occasions

Occasions nog altijd zeer populair onder consumenten

Nog altijd kiest het merendeel van de Nederlandse consumenten voor occasions, wanneer zij op zoek gaan naar een nieuwe auto. Niet voor niets, want een occasion biedt verschillende voordelen. In de eerste jaren wordt vaak veel op de auto afgeschreven, waarna die afschrijving steeds verder af zal vlakken. Door voor een occasion van drie tot vijf jaar te kiezen, heeft deze snelle afschrijving al plaatsgevonden. Je profiteert echter nog wel van de fabrieksgarantie op de auto! Daarbij staan er vaak nog relatief weinig kilometers op de teller.

Verschillende mogelijkheden bij occasions

Wanneer je occasions met elkaar vergelijkt, zal al snel duidelijk worden dat je verschillende opties hebt. Kies bijvoorbeeld tussen een occasion van drie tot vijf jaar oud met fabrieksgarantie, een model van vijf tot tien jaar oud met BOVAG-garantie of een occasion die al ouder is en tegen een zeer scherpe prijs wordt aangeboden. Soms heb je voor iets meer dan duizend euro al een leuke auto tot je beschikking! Ideaal, wanneer je huidige er plotseling mee stopt en je nog niet gespaard hebt voor een nieuwe.

Occasions bij een autogarage kopen

Om verzekerd te zijn van een goede service, is het raadzaam je occasions bij een autogarage te kopen. Een autogarage controleert de occasion op schade en slijtage aan onderdelen, voordat deze te koop wordt aangeboden. Dit geldt in het bijzonder voor de occasions die in combinatie met BOVAG-garantie worden aangeboden. Het verzekert je ervan, dat je een lange tijd plezier hebt van de occasion. Een voorbeeld van een autogarage met een breed scala aan occasions is Auto Voskuilen. Op de website van deze partij lees je er meer over.