Opstellen echtscheidingsconvenant

Het opstellen van een echtscheidingsconvenant

Als blijkt dat jullie huwelijk geen stand meer kan houden, dan is een echtscheiding waarschijnlijk het beste voor alle partijen. Het is dan echter wel belangrijk dat alle afspraken die nodig zijn gemaakt worden. Al deze zaken leg je dan vast door het opstellen echtscheidingsconvenant. Dit voorkomt dat er in de toekomst problemen kunnen ontstaan. Beide partijen hebben immers getekend voor akkoord dus is het convenant leidend in het oplossen van problemen. Laat je voor het opstellen adviseren door een ervaren bemiddelaar.

Afspraak is afspraak met een echtscheidingsconvenant

Eén van de belangrijkste zaken van een echtscheiding is dat alles goed wordt afgehandeld. Open eindjes kunne op termijn voor flinke problemen zorgen. Dit is niet gezond en kan veel stress met zich meebrengen. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om een juiste afhandeling te verzorgen. Het is echter in ieders belang dat dit toch gebeurt. Daarom zijn buitenstaanders zoals ervaren notarissen en bemiddelaars hierin vaak belangrijk. Zij kunnen met een frisse en onbevooroordeelde blik naar de zaken kijken. Dit helpt het proces bespoedigen.

Het echtscheidingsconvenant opstellen

Wanneer een echtscheidingsconvenant wordt opgesteld, dan staan daarin een aantal zaken. Bijvoorbeeld de procedure van afhandeling, maar ook de financiële afwikkeling worden beschreven. Dit kan vrij uitgebreid zijn. Soms is bijvoorbeeld een makelaar nodig om de waarde van onroerend goed vast te stellen. Voor dit en meer van dergelijke zaken kan een notariaat met ervaring een belangrijke helpende hand voor jou zijn. Wanneer je dit zelf doet kan je immers voor ongewenste verrassingen komen te staan.