Pandora armbanden

Het merk is ontstaan in Denemarken door Per Enevoldsen, een goudsmid. Samen met zijn vrouw importeerde hij aanvankelijk sinds 1982 sieraden uit Thailand. Hun bedrijfje groeide langzaam uit tot een groothandel en geleidelijk richtten ze zich meer en meer op het ontwerpen van hun eigen sieraden, waarmee in 1989 met de productie in Thailand begonnen werd. Met de komst van goudsmid en ontwerpster Lisbeth Larsen kwamen de armbanden met het Pandora bedelsysteem en werden zeer populair. Eerst in Denemarken en Europa in het jaar 2000 en later werd de armband in de Verenigde Staten en Australië geïntroduceerd waar de armband ook snel populair werd bij vele vrouwen.

Soorten armbanden

Armband van textiel – Deze Pandora armband is gemaakt met een snoer van textiel, de armband is zowel met enkele als dubbele snoeren verkrijgbaar en in diverse kleuren. Met Pandoraslot van sterling zilver.

Armband van zilver – Met flexibele band en Pandoraslot van sterling zilver.
Armband van zilver en goud – Met flexibele band van sterling zilver en Pandoraslot van 14 karaat goud.

Armband van leer – Met band van gevlochten leer in verschillende kleuren en met Pandoraslot van sterling zilver. Met enkel snoer of meerdere snoeren.

Armband met pavé – Fijne schakelarmband van sterling zilver met tussenschakel van zirkonia’s in pavézetting; veel steentjes dicht naast elkaar gezet. In verschillende vormen zoals een hoefijzer, hartje, klaverblad of met een symbool van bescherming. Deze armband heeft een karabijnslot.

Bangle – Een statische armband van sterling zilver met Pandoraslot of diverse pavéslotjes. Er is ook een tweekleurige Pandora bangle met diamant en een zilveren bangle met een Pandoraslot van 14 karaat goud.

Armbanden van de Essence collectie – Een slanke versie van de Pandora armband van textiel met slot van sterling zilver en in een uitvoering van sterling zilver met slot van 14 karaat goud.