Persoonlijk pensioenadvies Groningen

Persoonlijk pensioenadvies in Groningen aanvragen

Het maakt niet uit hoe oud u bent; u dient een plan op te stellen voor de opbouw van uw pensioen. De een begint hier al voor zijn dertigste mee, de ander denkt hier pas aan vanaf zijn veertigste. Des te eerder u aan het opbouwen van uw pensioen begint, naast de opbouw via uw werkgever, des te ruimer zal uw pensioen uiteindelijk ook zijn. U ontvangt immers rente op rente! Er zijn verschillende manieren om uw pensioen op te bouwen. Een financieel adviseur kan u helpen bij het opstellen van een pensioenplan. Bent u ook op zoek naar pensioenadvies in Groningen? In dit artikel leest u er meer over.

Nut van pensioenadvies in Groningen

Allereerst kan het aanvragen van pensioenadvies in Groningen wenselijk zijn om een beeld te krijgen van de opties die u heeft. Kiest u bijvoorbeeld voor een belegging om uw pensioen op te bouwen? Krijgt sparen uw voorkeur? Of gaat u voor een investering in een tweede woning? Ieder van deze opties heeft belangrijke voor- en nadelen, die een financieel adviseur voor u op een rijtje kan zetten. Dit maakt het makkelijker om uiteindelijk tot een definitieve keuze te komen voor uw pensioenopbouw.

Pensioenadvies in Groningen naast opbouw via uw werkgever

Wanneer u voor een werkgever werkt, zult u vrijwel altijd pensioen opbouwen. Het is de verwachting dat men steeds meer verantwoordelijkheid krijgt in zijn of haar eigen pensioenopbouw. Naast de opbouw via uw werkgever, doet u er daarom verstandig aan om zelf ook een reserve op te bouwen. Met persoonlijk pensioenadvies in Groningen krijgt u een beter beeld van het effect van de opbouw van zo’n reserve op uw latere pensioen.