Retubing

Materialen voor experts op het gebied van retubing

Wellicht heeft u nooit eerder van retubing gehoord. Toch is het belangrijk om regelmatig een specialist op het gebied van retubing in te schakelen, wanneer u meerdere grote machines op de werkvloer heeft staan. In deze machines bevinden zich verschillende soorten buizen, die voor het vervoer van vloeistoffen zorgen. Ook worden er buizen ingezet om gassen om te zetten in vloeistoffen, afhankelijk van het type product wat een bedrijf produceert. Door de jaren heen kunnen deze buizen versleten zijn geraakt. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer een buis niet bestand is tegen erosie. Retubing, ofwel het vervangen van buizen, is in zo’n geval noodzakelijk.

Als specialist in retubing nieuwe buizen kopen

Wanneer een specialist op het gebied van retubing door zijn buizen heen is, zal deze nieuwe buizen online bestellen. Er zijn verschillende aanbieders van zogenaamde finned tubes te vinden. Een voorbeeld van zo’n aanbieder is Airco-Fin BV. Naast deze finned tubes voor het vervoer van vloeistoffen, kunnen ook condenser tubes goed van pas komen. Deze condenser tubes worden gebruikt om gassen om te zetten naar vloeistoffen.

Aandachtspunten bij het kopen van buizen voor retubing

Op het moment dat er nieuwe buizen gekocht worden voor de retubing van machines, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van de buizen, de dikte van de buizen, enzovoorts. Ook worden de finned tubes in verschillende modellen aangeboden, namelijk: low finned tubes en high finned tubes. Bovenal is het raadzaam om voor buizen van een hoge kwaliteit te kiezen. Zo kan een bedrijf een lange tijd vooruit na de retubing.