Overautisme

Autisme komt steeds meer voor in de samenleving. Of beter gezegd, steeds meer mensen worden gediagnostiseerd met autisme, omdat vandaag de dag mensen met autisme steeds meer moeite hebben mee te komen in de samenleving. De afgelopen 40 jaar is de hoeveelheid aan dagelijkse prikkels die je te verwerken krijgt flink gestegen. Het tempo van het leven is omhoog gegaan. Mensen ervaren meer geestelijke druk vanuit school, werk, maar ook sociale kringen. De norm waaraan je dient te voldoen en wat je moet kunnen geeft veel stress. Inmiddels ervaart 16% van de bevolking jaarlijks een burn-out. Een groot deel van de bevolking vindt het al moeilijk genoeg de snelheid van het leven bij te benen, laat staan wanneer je autisme hebt. De vraag om het begeleiden van mensen met autisme neemt dan ook enorm toe. Overautisme, onderdeel van Scauting begeleidt mensen met autisme zowel via ambulante ondersteuning als dagbesteding.

Dagbesteding via Scauting, voor mensen met autisme

Op de dagbesteding van Scauting zien de coaches dagelijks veel talent voorbij komen. Om de talenten van de mensen met autisme onder de aandacht te brengen is er een website gebouwd overautisme.nl. Hier kun je werk bekijken van mensen met autisme. Zo zie je dat de één bijzonder veel talent heeft met schilderen, programmeren, schrijven, tekenen en meer. Op de dagbesteding van Scauting proberen we deze talenten van de mensen met autisme te stimuleren en verder te ontwikkelen. Door een omgeving te creëren waar de deelnemers zich op hun gemak voelen en kunnen ontprikkelen, ontstaat er meer ruimte voor het ontwikkelen van hun talenten. Iemand is immers veel meer dan alleen zijn/haar autisme. Dit willen we graag onder de aandacht brengen.

Meer leren over autisme via deelnemers die schrijven over hun autisme

Om mensen meer inzage te geven in wat autisme nou daadwerkelijk voor iemand betekent, vragen we regelmatig deelnemers een stukje te schrijven over hun autisme. Zo lees je dat autisme voor elk persoon weer anders werkt en een andere impact heeft op het dagelijkse leven. Unieke en bijzondere verhalen waar je leest over iemand zijn autisme waar je ongetwijfeld herkenbaarheid in zult tegenkomen, alleen wellicht in mindere mate.

Meer weten over autisme in het algemeen, of zie je een werk van een deelnemer waarin je geïnteresseerd bent? Neem dan contact op voor meer informatie of het kopen of laten maken van een uniek werk voor jou en/of je bedrijf.