Schuimbeton

Toepassingen van schuimbeton in en rond woningen

Het gebruik van schuimbeton is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit heeft verschillende redenen! Een van de voordelen die het schuimbeton u biedt, is de mogelijkheid om schuimbeton volledig naar uw wensen samen te laten stellen. Denk hierbij aan het volume van het schuimbeton, de dichtheid hiervan, enzovoorts. Het maakt dat het materiaal veel breder inzetbaar is, dan het reguliere beton wat in de bouw gebruikt wordt. In dit artikel leest u meer over de toepassingen van schuimbeton in en rondom woningen. Heeft u het gebruik van dit materiaal al eens overwogen?

Het gebruik van schuimbeton in en rondom uw huis

Een van de meest voorkomende toepassingen van schuimbeton in en rondom woningen is dat van een thermovloer. Door voor een thermovloer te kiezen heeft minder snel last van kou in huis. Houd er rekening mee dat de bestaande vloer verwijderd zal moeten worden om het schuimbeton aan te brengen. Naast schuimbeton wat voor een thermovloer gebruikt wordt, kan schuimbeton ook worden ingezet als funderingsbeton. Ideaal voor onder woningen! Evenals dat schuimbeton gebruikt wordt als opvulbeton. Opvulbeton komt bijvoorbeeld van pas in ruimtes waar oude leidingen verwijderd zijn.

Isolatie in huis verbeteren met schuimbeton

Reeds werden een aantal voorbeelden van toepassingen van schuimbeton gegeven. Ook kunt u dit materiaal inzetten voor het verbeteren van de isolatie in huis. Door het schuimbeton als isolatiebeton te gebruiken, zal er minder warmte uit uw woning stromen. Op deze manier neemt ook uw energieverbruik af. Het gebruik van schuimbeton als thermovloer is hier overigens ook een voorbeeld van. Er komt minder koude vlucht vanuit de fundering van uw woning naar boven.