Schuimbetonvloer

Gebruik van een schuimbetonvloer in woningen

In verschillende situaties kan de keuze voor een schuimbetonvloer in woningen interessant zijn. Schuimbeton wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aanbrengen van een thermovloer, welke gecombineerd kan worden met vloerverwarming. De vloerverwarming wordt hierbij aangebracht in de afwerklaag, welke bovenop de thermovloer komt. Het voordeel van een thermovloer zit in het feit, dat optrekkende kou vanuit de grond wordt tegengehouden. Zo verbetert u de isolatie van uw woning en heeft u het minder snel koud. Dat geldt in het bijzonder voor de combinatie van een schuimbetonvloer met vloerverwarming. De thermovloer is echter niet de enige toepassing van schuimbeton.

Andere toepassingen schuimbetonvloer

Een schuimbetonvloer kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als fundering voor houtskeletbouw in de tuin. Denk aan het opbouwen van een tuinhuis of een berging, waarbij schuimbeton wordt ingezet voor de fundering en isolatie hiervan. Ook bij het vullen en isoleren van een kruipruimte kiest men voor schuimbeton. Zeker wanneer er geen leidingen door de kruipruimte lopen, kan het de overweging waard zijn om deze ruimte af te dichten. Het voorkomt optrekkend vocht en gaat het optrekken van kou vanuit de grond tegen, zoals eerder op deze pagina genoemd werd.

Schuimbetonvloer bij renovatie vloer

Tot slot wordt een schuimbetonvloer vaak gebruikt bij een renovatie van een vloer. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een oudere houten vloer. Bij de toepassing van schuimbeton als renovatiebeton wordt, net als bij de toepassing van het materiaal voor een verbetering van de isolatie en het aanbrengen van een thermovloer, gebruik gemaakt van een laag van minimaal 35 centimeter dik. Deze laag kan vervolgens verder worden afgewerkt. Er zijn verschillende partijen die u kunnen helpen bij het aanbrengen van een schuimbetonvloer. Een voorbeeld van zo’n partij is NIB Leek, Noorder Isolatie Beton.