Sta-op-hulp

Sneller in positie

Wanneer je ouder wordt, of wanneer je problemen met je gezondheid hebt gehad, dan gaat het opstaan misschien niet meer zo gemakkelijk als vroeger. In dat geval kan een sta-op-hulp heel veel hulp bieden. Het probleem met opstaan dat veel mensen immers ervaren is dat zij geen steun hebben om voorbij het dode punt dat ieder mens in zijn lichaam heeft te komen. Met de hulp kan dit dan wel worden verzorgd. Dit kan voor heel veel mensen heel gemakkelijk zijn en een flinke uitkomst bieden.

Optrekken of duwen

Een belangrijke manier om de hulp te gebruiken is door je op te trekken. Door de kracht niet perse in de benen te hoeven hebben, maar ook deels de armen en rug hierbij te kunnen gebruiken wordt het gemakkelijker om omhoog te komen. Als het om de armen gaat, dan kan het soms ook handig zijn om een stevige steun te gebruiken waarop geduwd kan worden. Zo kan de opwaartse beweging met zowel de armen als de benen worden gemaakt. Zo lukt het wel.

Snel kunnen reageren

Het niet gemakkelijk kunnen opstaan kan heel vervelend zijn. Het is bijvoorbeeld het geval wanneer er aangebeld wordt. Omdat je niet snel genoeg bij de deur kunt zijn wordt er meerdere malen ongeduldig op gedrukt. Wanneer je er dan eindelijk bent, dan is degene die aan de deur stond alweer verdwenen. Met de hulp zijn dit soort situaties verleden tijd. Je bent immers veel sneller in staat te reageren op zulke situaties. Dit geeft ook veel rust.