Steeds vaker verloting op evenementen

Op evenementen worden steeds vaker verlotingen gehouden. Het is iets waar de organisatoren leuk aan kunnen verdienen en het betaald zelfs de meeste kosten van een evenement. Voor de bezoekers is het ook leuk, want ze kunnen leuke prijzen winnen. De bezoekers vinden een verloting zelfs zo leuk, dat er steeds vaker besloten word om een verloting te houden tijdens een evenement.

Wat is een verloting?

Een drukkerij zoals bijvoorbeeld www.loten-drukken.nl drukt lotenboekjes. De lotenboekjes zitten vol met loten die dan tijdens het evenement worden verkocht. Met de loten kunnen de bezoekers leuke prijzen winnen. De organisatoren van het evenement stellen vast, welke prijzen dit worden. Ze leveren tevens het ontwerp aan die de drukkerij gebruikt voor de loten. Ze kunnen ook ervoor kiezen om het in kleur of zwartwit te bestellen. Tijdens het evenement worden de loten uit de lotenboekjes geschuurd en er blijft een klein stuk papier achter. Op het kleine stuk papier staat een cijfer of een letter en cijfer combinatie. Tijdens de verloting worden daaruit de winnende loten getrokken.

Prijzen winnen

Bij de evenementen kunnen mensen leuke prijzen winnen, maar uit onderzoek blijkt dat het niet hierom gaat. De meeste mensen kopen de loten tijdens het evenement, omdat het leuk is om mee te doen. Het vooruitzicht iets te winnen is ook het leuke voor veel mensen. De mensen die daadwerkelijk iets winnen genieten vaak meer van het gevoel van winnen, dan de daadwerkelijke prijs. De prijzen zijn meestal ook niet duur of echt speciaal. Het komt wel eens voor dat de eerste prijs iets ongelooflijks is. Bij een aantal evenementen zijn er bijvoorbeeld auto’s en reizen weggegeven als prijs. Hierbij waren de prijzen voor de loten natuurlijk ook hoger.

Kosten van een verloting

De kosten zijn bij de meeste evenementen voor zowel de organisatoren als de bezoekers laag. De bezoeker betalen zo een 1 tot 3 euro voor loten. De organisatoren hoeven enkel de lotenboekjes te laten drukken en voor de prijzen te zorgen. Voor beide partijen is het redelijk goedkoop, waardoor het leuk blijft.