Tractor filters: bescherm uw machine

Een goed tractor filter is onmisbaar. Een filter zorgt ervoor dat uw machine optimaal kan blijven werken. Daarom is het zaak om uw filter regelmatig schoon te maken of te vervangen. Benieuwd wat voor soort filters er allemaal bestaan? En wat voor nut elk filter heeft? Hieronder vindt u meer informatie!

Tractor filters voor je brandstof

Een brandstoffilter zorgt ervoor dat de brandstof die de motor van je machine in gaat schoon is. Dit is erg belangrijk: brandstof met vuildeeltjes kan ervoor zorgen dat de motor kapot gaat. Het is zaak om regelmatig het filter te vervangen, zodat je zeker weet dat het goed zijn werk blijft doen. Voor elke machine is er een ander soort brandstoffilter ontworpen. Koop er dus eentje die past bij jouw landbouwvoertuig.

Cabinefilters

Een cabinefilter houdt de lucht in de cabine van je landbouwwerktuig zuiver. Dit is met name handig wanneer u werkt met stoffen die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid, zoals koolstof en chemicaliën. Bij langdurig gebruik van een cabinefilter kan het voorkomen dat het filter aan vervang toe is. U weet dat u het filter moet vervangen wanneer u een onprettige geur ruikt, de machine beslagen ramen heeft, u last krijgt van allergische reacties of wanneer de ventialtiemotor oververhit raakt. Twijfelt u of u uw cabinefilter moet vervangen? Of denkt u dat één van de andere tractor filters aan vervanging toe is? Vraag het dan aan een monteur!

Luchtfilter

Een luchtfilter is één van de belangrijkste tractor filters. Dit filter zorgt er namelijk voor dat er geen verontreinigde lucht in de motor terecht komt. Een motor heeft schone zuurstof nodig om brandstof tot ontbranding te kunnen laten komen. Om de ontbranding, en daarmee de motor, goed te laten werken is het dus belangrijk dat er voldoende schone zuurstof aanwezig is. Het luchtfilter helpt hierbij!

Zoals u kunt lezen is er voor elk belangrijk onderdeel van de machine een bijpassend filter. Twijfelt u over welk tractor filters u moet vervangen? Vraag dan advies aan een professional!