Verplaatsbare wanden: de verschillende opties

De flexibiliteit van het bedrijfsleven gaat veel verder dan flexwerken alleen. Belangrijke randvoorwaarden zijn ook een flexibele werkplek. Daarbij komt ook kijken dat we steeds meer kennis delen in bijeenkomsten. De verbinding kunnen leggen met partners in het veld is ontzettend belangrijk en levert een kostenbesparing op, maar dan is het wel belangrijk dat hier een geschikte ruimte voor is. Wist je dat Renault Nederland bijna geen conferentiezalen meer hoeft te huren? Dit komt omdat hun eigen pand flexibel is ingedeeld met verplaatsbare wanden. Inpandig maken zij ruimte voor trainingen, bijeenkomsten en conferenties. Diverse hotelketens hebben hier ook al goed op ingespeeld. Door middel van verplaatsbare wanden kunnen ze ruimtes in verschillende oppervlakte verdelen en zo op één moment bijvoorbeeld drie kleinere groepen ontvangen en een volgend moment een zaal met 500 mensen verwelkomen.

Soorten verplaatsbare wanden

Verplaatsbare wanden zijn er echter in verschillende vormen. Een wand die veel bij hotelketens wordt gebruikt is de mobiele paneelwand. Hiermee creëer je met enkele minuten werk een volledig andere ruimte. Dit vergt telkens wat werk, maar zorgt er ook voor dat de ruimtes afzonderlijk van elkaar optimaal functioneren, zonder geluidsoverlast. Wat vaak in bedrijfspanden wordt toegepast zijn de schuifwanden. Dit systeem is permanenter van karakter en dient vooral voor het tijdelijk afsluiten. Een ander soort van verplaatsbare wanden zijn de mobiele glaswanden. Dit systeem wordt gemonteerd en kan door middel van een gespecialiseerd bedrijf worden verplaatst. Deze vorm zie je veel bij bedrijven die na enkele maanden of jaren het pand opnieuw indelen. De wanden kunnen bijvoorbeeld 10 centimeter worden opgeschoven, of op een totaal andere plaats worden teruggezet. Doordat het systeem aan het plafond wordt bevestigd, wordt er geen schade aangebracht aan de vloerbedekking. Twee verplaatsbare wanden die wat flexibeler van karakter zijn, zijn de vouwwanden en de verplaatsbare kamerschermen. De vouwwanden worden op vaste plaatsen gemonteerd en zijn in een simpele beweging te openen en sluiten. De kamerschermen zijn verrijdbaar en dus hyper flexibel. Deze twee toepassingen zijn echter wat minder mooi voor het oog.

Brakel Totaal Projects

Brakel Totaal Projects kan jou adviseren in jouw keuze voor verplaatsbare wanden. Alle vormen kunnen zijn produceren, leveren en plaatsen. Neem dus direct contact op!