Vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming met houten vloer combineren

Heb je momenteel een houten vloer in huis en wil je dit combineren met een vloerverwarming? Het is mogelijk! Vaak wordt gedacht dat de combinatie van vloerverwarming en een houten vloer problemen geeft. Dit blijkt echter onjuist te zijn, mits voor het juiste type hout gekozen wordt. Een vloerverwarming is onder meer te combineren met een multi- of duoplank vloer. Houd er rekening mee dat de bestaande vloer bij het aanbrengen van de vloerverwarming volledig verwijderd moet worden. Het kan een goede reden zijn om de vloer direct te vervangen!

Energiebesparing door vloerverwarming en houten vloer

De combinatie van vloerverwarming met een houten vloer kan een aantrekkelijke besparing op de energiekosten opleveren. Bij vloerverwarming wordt de warmte op een veel natuurlijker en efficiëntere wijze door de ruimte verspreid. Daar waar warmte rond de radiator vrijwel meteen opstijgt. Het midden van een ruimte wordt hierbij minder makkelijk verwarmd. Daarbij biedt een vloerverwarming het voordeel dat je altijd met warme voeten uit je bed stapt.

Laat je adviseren over vloerverwarming met houten vloer

Het is verstandig om je vooraf te laten adviseren, wanneer je voor de combinatie van vloerverwarming met een houten vloer kiest. Er zijn verschillende verkopers van houten vloeren, die je hier meer over kunnen vertellen. Een voorbeeld van zo’n aanbieder is Dutzfloors. Deze partij heeft een uitgebreid assortiment met verschillende soorten houten vloeren. Niet alleen is de kans groot dat een van deze vloer te combineren valt met vloerverwarming. Ook zullen meerdere van deze houten vloeren aansluiten op je persoonlijke smaak. Combineer je de vloerverwarming met een lichte kleur houten vloer, of ga je juist voor donker?