Voordelen HIX epd platform

Wat is het hix epd platform van Chipsoft?

Het HIX EPD-platform is een elektronisch patiëntendossier (EPD) dat wordt ontwikkeld en aangeboden door de Nederlandse softwareleverancier ChipSoft. Het HIX-systeem wordt gebruikt in verschillende Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen en ondersteunt verschillende aspecten van de zorgverlening, waaronder administratie, klinische besluitvorming, het bijhouden van patiëntendossiers en communicatie tussen zorgverleners.

Het HIX EPD-platform is ontworpen met een modulair ontwerp, waardoor verschillende modules kunnen worden geconfigureerd en geïntegreerd om de specifieke behoeften van een zorginstelling te ondersteunen. Zo kunnen zorgverleners bijvoorbeeld verschillende modules gebruiken om informatie te delen en samen te werken bij het stellen van diagnoses en het ontwikkelen van behandelplannen.

Het HIX-systeem ondersteunt ook verschillende functies voor patiënten, waaronder online toegang tot hun eigen medische gegevens en de mogelijkheid om online afspraken te maken en herhaalrecepten aan te vragen.

Over het algemeen wordt het HIX EPD-platform beschouwd als een uitgebreid en gebruiksvriendelijk systeem voor zorgverleners en patiënten. Het wordt momenteel gebruikt door verschillende zorginstellingen in Nederland en wordt voortdurend doorontwikkeld om aan de veranderende behoeften van de zorgsector te blijven voldoen.

Wat zijn de voordelen van automatisch terugbellen in de zorg?

Automatisch terugbellen in de zorg kan verschillende voordelen hebben, waaronder:

 • Verbeterde patiëntervaring: Door automatisch terug te bellen wanneer een patiënt contact opneemt met een zorgverlener, kan de wachttijd aan de telefoon worden verkort, waardoor de patiëntervaring wordt verbeterd.
 • Verhoogde efficiëntie: Automatisch terugbellen kan zorgverleners helpen om efficiënter te werken door het verminderen van de tijd die ze aan de telefoon doorbrengen. In plaats van te wachten tot een patiënt beschikbaar is, kunnen zorgverleners automatisch worden geïnformeerd wanneer een patiënt klaar is om te praten.
 • Betere planning: Door automatisch terug te bellen, kunnen zorgverleners beter plannen wanneer ze tijd vrijmaken om patiënten te bellen. Dit kan helpen om de werklast van zorgverleners beter te beheren en de algehele efficiëntie te verbeteren.
 • Hogere productiviteit: Automatisch terugbellen kan zorgverleners helpen om productiever te zijn, doordat ze minder tijd aan de telefoon hoeven door te brengen en meer tijd kunnen besteden aan andere taken.
 • Betere kwaliteit van zorg: Door automatisch terug te bellen kunnen zorgverleners hun patiënten beter ondersteunen en zorg op maat bieden. Door op een efficiënte manier contact te onderhouden met patiënten, kunnen zorgverleners betere zorg bieden en de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Wanneer kan een noodscenario in gang worden gezet in de zorg?

Een noodscenario in de zorg kan in gang worden gezet wanneer er sprake is van een noodsituatie of een onverwachte gebeurtenis die de normale zorgverlening in gevaar brengt. Een noodscenario kan worden ingezet om de patiëntveiligheid te waarborgen en de continuïteit van de zorg te garanderen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van situaties waarin een noodscenario in de zorg van toepassing kan zijn:

 • Natuurrampen: Bijvoorbeeld bij een overstroming, aardbeving, brand of andere natuurramp die de normale gang van zaken in een zorginstelling verstoort.
 • Stroomstoringen: Een stroomstoring kan ervoor zorgen dat medische apparatuur niet meer functioneert of dat er geen verlichting en verwarming beschikbaar is.
 • Cyberaanvallen: Een cyberaanval kan ervoor zorgen dat de toegang tot elektronische patiëntendossiers wordt geblokkeerd.
 • Ziekte-uitbraak: Bijvoorbeeld bij een pandemie of een andere ziekte-uitbraak waarbij veel patiënten tegelijkertijd medische zorg nodig hebben.
 • Overbelasting: Bijvoorbeeld bij een onverwacht groot aantal patiënten dat tegelijkertijd medische zorg nodig heeft, bijvoorbeeld bij een grote ramp.
 • Overlijden van een patiënt: Bijvoorbeeld als een patiënt onverwacht overlijdt en er onmiddellijk medische actie moet worden ondernomen.

Kies voor Vcare en profiteer van onze integratie

Bij Vcare bieden we al jarenlang een uitstekende integratie tussen telefonie systemen en het Hix EPD van Chipsoft. Hiermee kunnen gebruikers van Vcare connect profiteren van handige slimmigheden zoals het direct in beeld krijgen van alle patiëntengegevens, automatisch terugbellen, het maken van notities in het dossier en het effectiever bieden van triage. Neem gerust contact op met Vcare voor een gratis DEMO en ontdek de kracht van onze integrator mogelijkheden.