Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing wordt ook vaak SEO oftewel Search Engine Optimization genoemd en is een term waaronder methodes vallen om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep jou op het internet kan vinden.

Hoger in Google!

Een veelgemaakte fout is enkel roepen dat je hoger in Google wilt komen. Er zijn bedrijven die garanderen dat je altijd op nummer één staat in de Google zoekresultaten. Ten eerste onzin, ten tweede onmogelijk en ten derde, dat moet je niet eens willen altijd op nummer één staan.

Waarom niet?

De kracht van zoekmachine marketing zit hem niet in het feit dat je altijd op nummer één wilt staan in de zoekresultaten, maar in de kunst om daar te zijn waar jouw doelgroep jou zoekt. Ik zal het uitleggen, wanneer jij een Fietsenmaker in Nijmegen bent wil jij dat mensen jou vinden als ze opzoek gaan naar een Fietsenmaker, je hebt er niks aan op één te verschijnen in de zoekresultaten wanneer men opzoek is naar een Kapper in Nijmegen. De kunst is dus om op één in de zoekresultaten te verschijnen bij specifieke zoekopdrachten.

Social media en SEO

Veel mensen vergeten dat zoekmachine marketing ook toegepast dient te worden op social media en niet enkel is bedoelt voor websites. Wanneer mensen opzoek gaan naar jouw diensten of producten dan zijn mogelijke zoekresultaten ook de social media platformen waar jij met jouw bedrijf op actief bent, zoals Facebook, Twitter, Instagram of YouTube. Het is dus erg belangrijk om Search Engine Optimization toe te passen op social media, helaas een veel vergeten onderdeel binnen social media marketing.

Online adverteren

Een ander onderdeel binnen zoekmachine marketing is het adverteren op zoekmachines zoals Google en Bing. Omdat Google met ruim 90% de meest gebruikte zoekmachine in Nederlands is gebruiken wij in Nederland vooral en veelal Google Adwords als advertentie tool. Doormiddel van Google Adwords kunnen campagnes gestart worden op Google waardoor jouw nog meer online exposure genereerd in de zoekresultaten. Maar let op, ook google Adwords is geen garantie voor succes, het succes zit hem vooral in het juiste gebruik en instellingen.

Google Adwords

Wanneer je met zoekmachine marketing aan de slag gaat dan is er binnen Google Adwords een gratis onderdeel waar je op zoek kan naar zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt om jouw te vinden wanneer zij zoektermen invoeren in de zoekmachine van Google.

Daarnaast is er ook een betaald gedeelte binnen Google Adwords en daar kun je tegen betaling campagnes starten. Bij deze campagnes stel je een budget samen en worden de de kosten berekend doormiddel van “kosten per klik”, “kosten per duizend vertoningen” en “kosten per acquisitie”. Op deze manier betaal jij nooit teveel en sta je niet voor onaangename verassingen.

Vragen over zoekmachine marketing?

Ik kan me voorstellen dat jij na dit blog gelezen te hebben nog steeds denkt waar moet ik beginnen!? Geen zorgen! Media Conversia ondersteund, begeleidt en traint jou in het gebruik van Search Engine Optimization (SEO) zodat jij er op den duur zelfstandig mee aan de slag kan. Dus neem contact met mij op dan help ik jou graag verder.

About Mike Nuijs

Mijn naam is Mike Nuijs en ik ben eigenaar van Media Conversia en Uw Social Media Marketing. Mijn missie is om ondernemers te overtuigen van een goed en degelijk online marketing plan en een stevige social media strategie. Social Media is een vijver en ik leer ondernemers er in te vissen! Mocht u vragen hebben neem dan contact met mij op via de mail, telefoon of één van mijn social media kanalen.