10 grootste voordelen en nadelen van VoIP telefonie

Voice Over Internet Protocol afgekort als VOIP telefonie is een technologie waarmee spraakberichten kunnen worden gecommuniceerd via Internet Protocol (IP) -netwerken zoals internet. Het werkt als een telefoondienst die internet gebruikt in plaats van de traditionele telefoondienst. VOIP biedt lagere tarieven in vergelijking met veel telefoonbedrijven. Een breedbandverbinding van goede kwaliteit zou een voorwaarde zijn om deze service soepel te laten verlopen. Laten we nu eens enkele voor- en nadelen van VOIP bekijken.

Voordelen van VOIP telefonie

Er zijn een aantal voordelen te bekennen over Voice Over Internet Protocol. Laten we eens kijken wat ze allemaal zijn ..,

Eenvoudig te installeren en te onderhouden

VoIP-telefoons zijn eenvoudiger te installeren dan de normale. Daar is niet veel technische kennis voor nodig. Er zijn geen extra kabels nodig. De installatie omvat het instellen van een IP-telefoon zonder zelfs de software te installeren.

Lagere kosten

VoIP telefonie kan worden gebruikt tegen zeer lage kosten. Als je een internetverbinding hebt, kun je bijna overwegen om VOIP als gratis te gebruiken. Het enige dat u hoeft te betalen, zijn de internetkosten, omdat voor VoIP geen extra kosten in rekening worden gebracht voor hardware, kabels, kabels, enzovoort.

Draagbaar nummer

Een VOIP-nummer, algemeen bekend als virtueel nummer, is volledig draagbaar. Hetzelfde nummer kan overal worden gebruikt. Dit is vooral handig voor mensen die vaak reizen. Zelfs als het adres is gewijzigd, kunnen ze worden bereikt via het VOIP-nummer.

Lagere belastingen

Als u naar uw telefoonrekening kijkt, kunt u zien dat u veel geld betaalt als belasting. Maar de overheid heeft geen zware belastingen op VoIP telefoondiensten opgelegd. Dus, het kiezen van VOIP via de traditionele telefoondienst is een grote geldbesparing.

Veel functies beschikbaar

De VOIP telefonie dienst is niets minder dan de traditionele service. Het ondersteunt een aantal functies, zoals conferentiegesprekken, doorschakelen, wachtstand, enz. Zelfs in de wereld van vandaag zijn er gevallen waarin u de mogelijkheid van een fax nodig hebt. Voor dit doel biedt VOIP een functie met de naam virtuele faxen. Het e-mailaccount gekoppeld aan het VOIP-systeem kan worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van faxberichten.

Nadelen van VOIP

Elk product heeft zijn eigen nadelen. Dus VOIP heeft het ook. Zij zijn,

Minder betrouwbaar

De kwaliteit van de VOIP-service is grotendeels afhankelijk van de internetverbinding. Als het verkeer op het netwerk hoog is, neemt de spraakkwaliteit af. Dit wordt vaak gezien bij interlokale of internationale gesprekken waarbij de stem vervormd lijkt. Dit kan tot een probleem leiden, voornamelijk voor zakelijke gesprekken waarbij de communicatie snel moet zijn en actie moet worden ondernomen op basis van de reactie.

Beïnvloed door stroomuitval

In tegenstelling tot normale telefoons vereist de VOIP-telefoondienst een normale stroomvoorziening. Oproepen zijn niet mogelijk als de voeding onderbroken wordt. Terwijl de normale telefoons stroom krijgen via de telefoonlijn, heeft de VOIP-telefoon een generator nodig voor het geval er geen stroom is. Dus een permanente back-up zou er moeten zijn.

Kan geen noodoproepen volgen

In normale telefoons kunnen noodoproepen correct worden getraceerd. Ze worden doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde callcenter waar de exacte locatie kan worden geïdentificeerd. VoIP-communicatie bevindt zich tussen twee IP-adressen die zich overal ter wereld kunnen bevinden. Het is dus onmogelijk om de oorsprong van de oproep te vinden.

Veiligheid

Internetdiensten hebben altijd te maken gehad met veiligheid. Hetzelfde is het geval met VOIP ook. Telefonische hacking is in dit opzicht een grote zorg geweest. Vanwege de minder tijd die wordt besteed aan het scannen van datapakketten, kunnen de prestaties van firewalls minder dan bevredigend zijn. VOIP wordt ook beïnvloed door wormen en virussen. Dit alles vormt een bedreiging voor de veiligheid.

Processor problemen

De kwaliteit van de VOIP-oproepen hangt af van de specificaties van de pc die wordt gebruikt. De processor wordt sequentieel toegewezen aan verschillende processen in multi-programmering. Dus als u een programma wilt uitvoeren terwijl u de telefoon gebruikt, heeft de kwaliteit van de oproep de neiging om af te nemen. Dergelijke problemen zijn altijd aanwezig tijdens het werken met een computer met een lagere processorsnelheid.