Gamers blijven naarmate ze ouder worden toch door spelen

Gebruikers die nu actief zijn op multiplayergames zullen in de toekomst (als zij ouder worden) waarschijnlijk ook nog gamen. Polygon baseert dit op een onderzoek van Superdata Research. Het rapport toont aan dat spelers tussen de achttien en dertig jaar verantwoordelijk zijn voor de helft van de Amerikaanse online multiplayergame markt. Deze spelers begonnen op jonge leeftijd met het spelen van multiplayergames en zijn door blijven spelen toen ze volwassen werden. Tegenwoordig tonen kinderen ook meer interesse in games dan in het spelen met speelgoed auto’s. De onderzoekers verwachten dat de gamers niet stoppen met spelen naarmate ze ouder worden. “In de toekomst spelen de gebruikers gewoon door.”

Stereotypen onderstreept

Er kan een geheel nieuwe markt ontstaan namelijk het oudere marktsegment voor gamers. Daarnaast duidt het onderzoek nog een aantal stereotypen aan. Vrouwen zijn actiever op de mobiele spelletjesmarkt (57,8 procent) terwijl mannen actiever zijn op gameconsoles. (63 procent) Mannen spelen het meest schietspellen terwijl vrouwen meer van roleplayinggames houden. (53,6 procent)

Opkomst van Gamediensten

De markt van gaming is echt zeer groot en daarom worden er regelmatig nieuwe initiatieven gelanceerd om de gamer aan het bedrijf te binden. Onlive kwam bijvoorbeeld met een gamestreamingdienst waarmee gebruikers consolegames naar hun tv kunnen streamen. De mogelijkheid is ook beschikbaar voor pc-games.

Vanaf 11 november kunnen spelers in Nederland gebruik maken van Onlive. Philips heeft zelfs een Android-tv onthuld waar de dienst direct op wordt ondersteund. De gebruiker heeft geen krachtige console nodig, want de games draaien op hardware van Onlive. Het beeld wordt vervolgens naar de tv van de speler gestreamed.

Wat kost een Onlive abonnement?

Gebruikers kunnen een speciaal gamesysteem aanschaffen waarbij een ontvanger en controller zijn inbegrepen. Echter is de service ook beschikbaar via andere apparaten zoals Google TV. Onlive kost 5,95 per maand voor een basisabonnement. Daarvoor kan een gebruiker twintig pc-games streamen. Het middelste abonnement kost 7,95 per maand.

Gebruikers krijgen dan keuze uit 250 verschillende spellen. Een combinatie van beide abonnementen is ook mogelijk en resulteert in een prijs van 9,99 euro per maand.