Social Media Management

Social media moet beheerd worden, want zonder social media beheer bent u een schip zonder koers en weet jij dus niet welke kant je op gaat. Maak daarom gebruik van social media management, via tools zoals Hootsuite, Tweetdeck en Seesmic zit je op de juiste koers!

Waarom social media management?

Men heeft voor elk social media kanaal inloggegevens nodig, dus wanneer men meerdere social media kanalen inzet voor zijn of haar onderneming dan moet men keer op keer opnieuw inloggen wanneer je een bericht wilt plaatsen of de stand van zaken wilt bekijken. Er bestaan goede en gratis tools waarmee dit een stuk makkelijker gaat, waarbij maar één keer ingelogd moet worden. Het voordeel van deze tools is dat vanaf één platform alles beheert kan worden en er op meerdere social media platformen tegelijkertijd berichten geplaatst kunnen worden.

Tweetdeck

Tweetdeck is een social media management tool enkel voor Twitter accounts, dat komt omdat Twitter de eigenaar van Tweetdeck is. Wanneer jij meerdere Twitter accounts hebt en moet beheren dan kunnen deze toegevoegd worden aan Tweetdeck. In Tweetdeck kunnen per account diverse tabbladen en kolommen aangemaakt worden. Men kan zelf kiezen voor welke opbouw gekozen gaat worden. Zo kan je een tab aanmaken enkel met de tijdlijn kolommen, of men kan per account een tab aanmaken met kolommen zoals ingepland, vermeldt en verzonden berichten. Een nadeel van Tweetdeck is dat het enkel op de computer te gebruiken is, er bestaat geen app meer voor.

Seesmic

Seesmic is een social media management tool welke in 2012 overgenomen is door Hootsuite. Seesmic is te donloaden op de telefoon en op de pc of laptop. In Seesmic kunnen drie social media platformen toegevoegd worden, te weten; Facebook, Twitter en LinkedIn. Ook in Sessmic kunnen er kolommen aangemaakt worden om diverse zaken te monitoren, te weten; Home, Reacties, Privé berichten en zoekkolommen. In deze zoekkolommen wordt een trefwoord of hashtag ingevoerd, waarna in de kolom alle berichten tevoorschijn komen waar deze trefwoorden of hashtags in voorkomen.

Hootsuite

Hootsuite is van de drie tools in dit blog verreweg het uitgebreidst. Zoals alle tools kunnen er ook bij Hootsuite tabs en kolommen aangemaakt worden. Ook hier is de gebruiker vrij om naar wens de tabs en kolommen in te richten. Bij Hootsuite kunnen er standaard vier social media platformen toegevoegd worden, te weten; Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus. Bij Facebook kunnen zowel het persoonlijke profiel toegevoegd worden net zoals bij LinkedIn. Echter bij Google Plus kan enkel gekozen worden voor de bedrijfspagina genaamd Google mijn bedrijf. Naast deze vier standaard platformen kunnen er binnen het Hootsuite dashboard ook apps toegvoegd worden. Dit vindt ik een grote en onderscheidende toevoeging binnen Hootsuite. Er kan binnen de apps gekozen worden voor onder andere Evernote, YouTube, Tumblr, Instagram, WordPress en Blogger. Deze apps zijn gratis maar er zijn ook veel betaalde varianten.

Training in Social Media Magement

Wanneer jij aan de slag gaat met social media management is het verstandig om eerst een training te volgen om exact te weten waar je aan moet denken en wat er allemaal mogelijk is.

Vragen?

Heb jij vragen naar aanleiding van mijn blog? Neem dan gerust contact met mij op of neem een kijkje op mijn website.

About Mike Nuijs

Mijn naam is Mike Nuijs en ik ben eigenaar van Media Conversia en Uw Social Media Marketing. Mijn missie is om ondernemers te overtuigen van een goed en degelijk online marketing plan en een stevige social media strategie. Social Media is een vijver en ik leer ondernemers er in te vissen! Mocht u vragen hebben neem dan contact met mij op via de mail, telefoon of één van mijn social media kanalen.