Wat is VoIP telefonie en voordelen opname telefoongesprekken

VoIP telefonie staat voor telefonie via Voice over Internet Protocol, oftewel bellen via een IP adres. Vaak wordt er gezegd dat het dan gaat om internetbellen en dat is helemaal waar! Bij VoIP verlopen alle telefonische gesprekken via een internetverbinding. Je belt dan niet meer via de analoge telefoonlijn, zoals we die van vroeger kennen maar via een “digitale telefoonlijn”. Bij VoIP zijn een aantal zaken en benodigdheden erg belangrijk, namelijk:

VoIP telefonie begint met een telefoonnummer

De eerste stap is om na te denken over een telefoonnummer. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt bellen met een regionaal, internationaal, 088, 085, 0800 of 0900 nummer. Afhankelijk van jouw onderneming en situatie kies je een telefoonnummer dat het beste past. Een VoIP aansluiting met telefoonnummer vraag je aan bij een provider.

De VoIP telefooncentrale

De VoIP centrale is geen apparaat bij jou op kantoor of in de serverruimte. VoIP is niet voor niets “digitaal bellen”, bij VoIP staat de telefooncentrale in de cloud dat wordt gehost op een aparte internetserver. De centrale is te benaderen via het internet waardoor je ook belt via het internet. Het voordeel is dat je kunt profiteren van de laatste innovaties van digitale telefooncentrales en geen kosten meer betaald voor een fysieke centrale.

Nu nog een toestel

Als laatste hebben we nog een telefoon nodig. Bij VoIP maak je gebruik van speciale telefoontoestellen om mee te kunnen bellen via de cloud. Toestellen hebben standaard headset aansluiting en doorverbind functies. Je kunt onder andere toestellen aanschaffen van Yealink, Cisco en meer. Laat je vooraf goed informeren door de provider want alle toestellen hebben verschillende mogelijkheden.

Zakelijke telefonie via VoIP

Kortom VoIP telefonie is dé ideale oplossing voor zakelijk gebruik. Je bent voordeliger uit, je bent flexibeler en alle oplossingen zijn op maat te realiseren. Ook gebruik maken van het nieuwe bellen? Neem contact op met een VoIP aanbieder bij jou in de buurt.