WordPress website lokaal in de regio vindbaar maken

Tegenwoordig zijn er extreem veel mogelijkheden om een website online te zetten. Je kunt diverse gratis software gebruiken waarmee je een professionele website kunt bouwen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van WordPress, Joomla of Drupal. Indien je voor gebruikersgemak kiest dan is kun je het best voor de simpliciteit van WordPress kiezen.

Hoe maak ik mijn WordPress-website vindbaar?

Iedere website wordt vanzelf vindbaar. Wanneer je kwalitatieve teksten met veel informatie online zet dan zullen deze teksten gevonden worden. Toch kun je veel meer bezoekers behalen indien je jouw pagina’s optimaliseert voor de zoekmachine. Met behulp van SEO.

Een WordPress-website kun je optimaliseren door gebruik te maken van de WordPress SEO-plugin. Deze plug-in is ontworpen door de specialisten van Yoast en maakt het voor webmasters eenvoudig om de pagina te optimaliseren. Let op! De plug-in is dus nog geen garantie voor succes! De plug-in zorgt dat het gemakkelijk wordt om de pagina te optimaliseren, maar wil je echt goed gevonden worden dan is het belangrijk dat je zo duidelijk mogelijk alle factoren van deze plug-in invult.

Welke elementen zijn van belang voor de vindbaarheid van mijn pagina’s?

Allereerst is de titel nog steeds extreem belangrijk. Mensen zoeken op een bepaalde string en wanneer ze jouw titel in de zoekmachine zien staan dan moeten ze daarop willen klikken. Maak de titel dus zo aantrekkelijk mogelijk. Veelal gebruikt men de techniek met
“Top 10… ” of “Bekijk nu de beste….”.

De description is ook nog steeds zeer belangrijk. Zorg dat je de belangrijkste zoektermen van de pagina verwerkt in je beschrijving en tevens in je titel. Zo heeft Google aanknopingspunten voor het ranken van je website.

Zorg voor een duidelijk indeling en gebruik de nieuwe HTML5-tags, waaronder header en section. Het komt soms overigens dat Google de description en de titel aanpast per term waarop gezocht wordt. Zorg dat je een kwalitatief sterke tekst online zet en zorg voor een overzichtelijke en duidelijke structuur.

Keyword density binnen je teksten. Zorg dat de zoekterm waar je op gevonden wilt worden een aantal keer voorkomt op de pagina. De beste teksten beschikken over een keyword density van 1.5% met gerelateerde onderwerpen om de zoekterm heen.

Hoe maak ik mijn WordPress website lokaal vindbaar?

Lokale vindbaarheid kun je laten regelen door bijvoorbeeld webdesign Almelo. Maar je kunt zelf ook een aantal factoren toepassen. Zorg bijvoorbeeld dat je gebruik maakt van de plaatsnaam in je titels. Zorg er tevens voor dat je bedrijf aangemeld is bij Google Places. Reviews zijn een belangrijk factor voor de ranking binnen de lokale zoekresultaten. Wil je dus goed scoren binnen de lokale zoekresultaten dan is het van belang dat je veel positieve reviews van verschillende websites krijgt en natuurlijk op je Google Places-account.

Welke techniek webdesigners vooral gebruiken, zoals webdesign Delden, zijn het toevoegen van contactgegevens op allerlei internetpagina’s en natuurlijk op uw eigen website in bijvoorbeeld de footer. Het gaat er om dat Google weet waar uw bedrijf gestationeerd is, zorg dat uw gegevens overal op het internet gemakkelijk te vinden zijn, dan ziet u vanzelf dat u beter gevonden wordt binnen de lokale zoekresultaten.