YouTube problemen: Mijn video’s laden traag

Wanneer YouTube video’s traag laden is dat niet zozeer een YouTube probleem. YouTube problemen hebben te maken met andere processen die in de back-end draaien en dus het laden van filmpjes vertraagd. Dit probleem is weliswaar makkelijk op te lossen.

Verander de videoresolutie

Het kan soms zijn dat YouTube automatisch een hogere resolutie kiest dan je internetconnectie aankan. Dit lijdt tot traag bufferen van video’s. De eerste stap naar een oplossing, is dus het verlagen van de videoresolutie. Dit kan je manueel aanpassen door rechts onderaan de video te kiezen voor een lagere resolutie. Refresh de browser en kijk of je YouTube filmpjes nu wel normaal afspelen.

Check internet connectie

Wanneer het probleem nog steeds niet opgelost is, is het mogelijk dat je een slechte internetconnectie hebt. Zorg ervoor dat je alle downloadprogramma’s of live streamingsoftware afsluit. YouTube heeft minstens 8 MBPS nodig om deftig te kunnen werken. Heeft je internetconnectie dat niet? Dan kan je best je internetconnectie upgraden.

Check Wi-fi gebruik

YouTube problemen kunnen eveneens ontstaan wanneer je Wi-fi wordt afgetapt. Hierdoor krijg je automatisch een tragere wi-fi connectie en dus traag ladende YouTube filmpjes. Er is een simpele manier om dit te weten te komen.

  1. Ga naar het startmenu van je computer en geef ‘cmd in. Klik vervolgens op cmd.exe. Een zwart schermpje gaat nu open.
  2. Typ vervolgens ipconfig in en druk op enter. Kijk nu naar je Default Gateway. Deze is meestal 192.168.0.1. 
  3. Open een nieuwe Browser en typ het IP adres in de URL balk. Geef ‘admin’ en ‘password’ inJe zit nu in je default router panel. Is dat niet het geval, dan dien je je netwerkbeheerder te contacteren.
  4. Zoek vervolgens naar  ‘Connected Devices’ of ‘Attached Devices’ onder maintenance. Hier vind je een overzichtslijst met internetconnecties. Wanneer je een apparaat ziet dat je niet herkent, dan wordt je wi-fi mogelijk afgetapt.
  5. Verander het paswoord van je netwerk. Dit kan wel even tijd in beslag nemen vooraleer de veranderingen worden doorgevoerd. Je kan ook altijd kiezen voor ‘afmelden op andere apparaten’. Alle connecties buiten je eigen pc, worden dan afgesloten.

In principe zouden je YouTube problemen moeten opgelost zijn. Heb je een andere probleem met YouTube? Kijk dan even op de site van www.koopYouTubeviews.nl -> klik hier.