Online dating advies: Veel voorkomende leugentje(s)

Het is op het internet vrij gemakkelijk om je anders voor te doen dan wie je werkelijk bent. Nu is dit zeker het geval bij online dating! Je komt ze zeker ook wel eens tegen, die “gepimpte” profielen, met een klein leugentje over inkomsten hier, en de leugen over een sixpack en dagelijkse sportschool bezoeken daar. Het “ideale” plaatje. Soms gaan daters veel te ver om een goede eerste indruk te maken. Maar waar nu het meest over gelogen? Is het inkomsten, uiterlijk, gewicht of toch hobby’s en interesses? Dit artikel gaat over de leugentje(s) die het meest voorkomend zijn in online dating land.

De beste houding bij online dating

Online daten draait op de basis van vertrouwen. Je mag er vanuit gaan dat de foto op het profiel ook echt de persoon is waarmee je aan het converseren bent. In de realiteit kan men er vanuit gaan dat mensen zich beter gedragen, daarom valt ten alle tijden aan te raden dat u altijd de volgende houding hanteert bij het bekijken van een profiel “Klinkt het logisch, sluit alles op elkaar aan en vertrouw ik dit?” in veel van de gevallen telt ook bij online dating “als het tegoed klinkt om waar te zijn” clique.

Je zult zien wanneer je deze houding hanteert tijdens het browsen van profielen dat de spreekwoordelijke alarmbellen meerdere keren zullen gaan rinkelen. Luister hiernaar! Vergeet of in extreme gevallen blokkeer deze profielen, een andere mogelijkheid is om het profiel rapporteren aan de datingsite moderator(s). Het is de taak van moderator(s) deze zogenaamde “fake” profielen op te zoeken en te verwijderen. Vaak geven ze gehoor aan jou oproep.

Deze leugentje(s) komen het vaakst voor op datingprofielen!

Zeer waarschijnlijk gaan de volgende drie leugentjes herkenbaar zijn voor veel daters. Uit onderzoek is gebleken dat deze leugens voorkomen meer dan 10% van het totale aanbod dating profielen op de meeste datingsites. Dat is een heel hoog percentage! Hier gaan we dan:

Stipt op nummer 1 staat: Het gewicht

Uit onderzoek is gebleken dat mensen het vaakst liegen over hun gewicht (wel met 14.3%), zo blijkt dat men voornamelijk het “streef” of “ideaal” gewicht invoert in plaats van het werkelijke gewicht. Voornamelijk met de gedachte gang dat ze binnenkort weer op de sportschool te zien zijn of dat men gaat op korte termijn gaat afvallen. Dames en heren in dating land, let dus goed op. Het gewicht staat op een!

Op nummer twee staat: Het verleden

Met 12.5% liegen mensen vaak over hun verleden, voornamelijk om iets te verbergen hierbij kan je denken aan een strafblad maar ook het werkverleden wordt vaak over gelogen. Veel mensen hebben volgens onderzoek “heel veel verdient” in het verleden en zelfs verschillende hoge functies bekleed. Laat je niet gek maken met praatjes – jij weet nu hoe de vork in de steel zit.

En toepasselijk op drie met 12.1% – Het inkomen

Aansluitend op het verleden liegen online daters ook vaak over de huidige inkomsten. Zo meld men vaak het bruto salaris met reiskosten en vakantie geld als het netto salaris. Opvallend is wel dat voornamelijk mannen liegen over hun inkomen, het wel bekende “haantjes” gedrag. Ook worden vaak schulden lasten en hoge hypotheek of huur / alimentatie en kinderbijslag betalingen niet vermeld. Op papier zijn de online daters in Nederland dus best rijk, als je hun profiel mag geloven 😉

Zoals eerder vermeld is het dus belangrijk te realiseren dat als iets te goed klinkt om waar te zijn, dat in 99% van de gevallen ook zo is! Immers zijn de eerste twee (en meest voorkomende) leugens vrij makkelijk na te gaan. Een afspraakje met je profiel maken is zo gedaan, dan komt het verleden zeker aan bod en om gewicht kunnen ze ook niet langer liegen. Het grappige is dat uit ditzelfde onderzoek is gebleken dat het verleden en gewicht twee van de minst interessante profiel eigenschappen zijn wanneer men het profiel voor het eerst bekijkt. Er is dus weinig reden om daar niet de waarheid in te vullen. Dus onthoudt goed: Al is een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel!