Wat is een quadcopter?

Een quadcopter is een radiografisch bestuurbare helikopter die bestaat uit 4 rotoren. Doordat twee van de rotoren naar rechts draaien, en de andere twee naar links, heeft het apparaat een grotere stabiliteit dan een traditionele helikopter. Hierdoor zijn er veel meer dingen mogelijk met dit apparaat, zoals de toevoeging van een camera om luchtfoto’s of video’s mee te maken.

Wat is het nut van een quadcopter?

Het is een erg leuk apparaat voor zowel jong als oud. Je kunt prachtige opnames maken vanuit de lucht, die niet alleen voor hobbyisten handig zijn, maar kunnen ook enorm handig zijn voor professioneel gebruik. Bij rampbeheer, politieoperaties en in de agrarische sector is een dergelijk radiografische helikopter al meerdere malen succesvol ingezet. Er zijn een hoop toepassingen en oplossingen te bedenken voor quadcopters. Het is dus niet alleen leuk om mee te vliegen, maar het biedt ook nog nuttige functies. Lees meer over quadcopters op: http://www.toprc.nl/rc-helicopters/quadcopter/

Wat is de prijs van een quadcopter?

Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar. Deze hebben allemaal een andere prijs. Een model dat niet geleverd wordt met een ingebouwde camera, zal uiteraard goedkoper zijn dan één die wel met camera geleverd wordt. Verder zitten er verschillen in de stabiliteitssystemen die quadcopters hanteren, en kunnen sommige modellen langer in de lucht blijven dan andere.

Voor de hobbyist

Mensen die er van houden om technisch te knutselen, zullen aan een quadcopter hun handen vol hebben. Er zijn verschrikkelijk veel onderdelen verkrijgbaar, het is zelfs mogelijk om helemaal zelf een model in elkaar te bouwen. Met een hoop modificatiemogelijkheden houdt het sleutelen nooit op. Je kunt bijvoorbeeld de camera vervangen – of toevoegen als die niet standaard meegeleverd wordt –, een bescherming tegen botsingen aanbrengen, of een grotere batterijenhouder erop zetten waardoor je langer kunt vliegen. Het is dus wel belangrijk dat je een beetje handig bent, want ook al wil je geen modificaties toevoegen, je zal toch reparaties uit moeten voeren wanneer je helikopter crasht. En dit zal op het begin, als je nog niet ervaren genoeg bent in het vliegen, onvermijdbaar zijn.