Bijstandsuitkering voor ondernemers

Een zelfstandig ondernemer heeft het anno 2014 niet makkelijk. Zeker de zelfstandig ondernemers zonder personeel zoals bijvoorbeeld de webdesigners en programmeurs moeten vechten om elke offerte om te zetten in een betaalde factuur. Veel van deze kleine ondernemers vallen daarom ook vaak om en kunnen hun hoofd niet meer boven water houden door het gebrek aan opdrachten, klussen en klanten. Gelukkig bestaat er een bijstandsuitkering voor ondernemers die speciaal voor deze groep mensen is opgezet.

Aanvragen van een bijstandsuitkering voor ondernemers

Een bijstandsuitkering voor ondernemers is dus speciaal bedoeld voor diegene die het financieel niet meer rond krijgt. Iedere maand loopt deze groep ondernemers weer tegen dezelfde problemen aan, namelijk een gebrek aan liquide middelen. Om deze groep mensen tijdelijk wat ademruimte te geven is er de bijstandsuitkering voor ondernemers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via de gemeente een periodieke lening te krijgen. Deze kortlopende lening is speciaal bedoelt voor ondernemers die bijvoorbeeld een grote klant dreigen te verliezen of klanten die gewoonweg de facturen niet betalen. De aanvraag van de periodieke lening verloopt altijd via de gemeente met eventuele tussenkomst van een instantie zoals het UWV.

Lang lopende uitkering

Bent u echt op zoek naar een wat langer lopende uitkering dan is de BBZ-regeling een oplossing. Deze aanvraag verloopt tevens via de gemeente en hier wordt vaak gebruik van gemaakt door kleine zelfstandigen en ZZP’ers die vaak een niet al te groot klantenbestand hebben en het moeten hebben van betalende klanten en geen klanten kunnen gebruiken die de facturen niet of slechts deels voldoen.

Een rentedragende lening

Als u graag een bedrijf wilt starten vanuit een WW-uitkering of vanuit een bijstandsuitkering dan is een rentedragende lening eventueel een oplossing. Deze dient opnieuw aangevraagd te worden via de gemeente waarin u woonachtig bent. Hierna zult u worden doorverwezen naar het UWV om het proces in gang te zetten.