Hypotheken: het verschil tussen goede schulden en slechte schulden

Je zou kunnen denken dat het aangaan van een hypotheek een slechte zaak is. Maar de waarheid is dat er zoiets bestaat als goede schulden versus slechte schulden. En als het om goede schulden gaat? Er zijn maar weinig soorten schulden die als zo gunstig worden beschouwd als hypotheekschuld.

Dit is goed nieuws voor toekomstige huizenkopers die zich zorgen maken over het aangaan van hypotheekschuld. Dit is een soort schuld die voldoet aan alle definities van wat financiële professionals en hypotheekverstrekkers ‘goede schulden’ noemen.

Goede schulden versus slechte schulden

Dus wat is het verschil tussen slechte en goede schulden?

Tim Groos, gepensioneerd universitair hoofddocent management en human resources, zei dat het aangaan van beheersbare schulden om de aankoop van een actief te financieren dat waarschijnlijk elk jaar in waarde zal stijgen, kan worden beschouwd als een goede schuld.

Maar een lening aangaan om een ​​actief te kopen dat waarschijnlijk snel waarde zal verliezen? Dat is een slechte schuld. Dus het gebruik van uw creditcard om een ​​flatscreen-tv of meubels te kopen. Deze schuld zal u niets opleveren dat in waarde zal stijgen.

“Lenen om een ​​snel waarde verminderend goed te kopen, zoals een gloednieuwe auto, vooral als het huidige voertuig rijklaar is, is een goed voorbeeld van slechte schulden”, zei Groos.

Dit is waarom: stel dat uw nieuwe auto € 30.000 kost. Met een aanbetaling van 10 procent en 3,4 procent rente op een lening van zes jaar, bedragen de totale kosten van die auto, inclusief financiering, bijna € 33.000. Maar na vier jaar in bezit te zijn geweest van die auto, zou de waarde ervan kunnen dalen tot gemiddeld € 14.700. En je hebt nog twee jaar om de lening af te betalen die je ervoor hebt afgesloten.

Maar er is nog grotere schulden dan autoleningen, zei Groos. Stel dat u in plaats daarvan een nieuwe motorboot heeft gekocht die u slechts drie maanden per jaar in het weekend gebruikte. Dan gaat u schulden aan voor een activum dat niet alleen wordt afgeschreven, maar dat u zelden gebruikt.

“Dat zou je ‘echt slechte schulden’ kunnen noemen,” zei Groos.

Hypotheken zijn voorbeelden van goede schulden

Een hypotheek kan worden beschouwd als het tegenovergestelde van oninbare schulden. Je moet tenslotte ergens wonen en de maandelijkse huur van een appartement is gewoon verloren geld.

Wanneer de meeste mensen een huis kopen, gebruiken ze het altijd. Ze hopen ook dat de waarde ervan in de loop van de tijd zal toenemen. Hier is natuurlijk geen garantie voor. Maar de huizenwaarden stijgen doorgaans als je naar huizenprijzen kijkt in brokken van zeven jaar. De kans is dan ook groot dat kopers die van plan zijn om tenminste deze tijd in een huis te wonen, de waarde van hun huis zullen zien stijgen.

Hypotheken hebben een lage rente in vergelijking met creditcards, een andere reden waarom ze een voorbeeld zijn van goede schulden. Vanaf het moment dat dit verhaal is geschreven, is het nog steeds mogelijk om in aanmerking te komen voor een hypotheek met een vaste rente van 30 jaar met een hypotheekrente van bijna 4 procent, een historisch laag cijfer voor het lenen van dollars voor woningkredieten.

U kunt ook gebruikmaken van het eigen vermogen dat u in de loop van de tijd in een huis bouwt met kredietlijnen voor het eigen vermogen of leningen voor het eigen vermogen. U kunt deze leningen vervolgens gebruiken om woningverbeteringen te financieren, een deel van de universitaire opleidingen van uw kinderen te betalen of een creditcardschuld met een hogere rente af te betalen.

Het bezitten van een huis heeft ook aanzienlijke belastingvoordelen. U kunt uw onroerendgoedbelasting en het bedrag aan rente dat u elk jaar over uw hypotheek betaalt, afschrijven.

Hypotheekschuld kan financieel gewin opleveren

Elke schuld die financiële voordelen kan opleveren, zou niet als dubieuze debiteuren moeten worden beschouwd. En het afsluiten van een hypotheek om een ​​huis te kopen, loont vaak voor de consument.