Online geld lenen als zelfstandige

Pas gestart als zelfstandige en u wilt geld lenen? Dat is niet zo makkelijk. Afhankelijk of het geld bedoeld is voor privé of voor uw zaak, kan je wel of niet een lening vast krijgen.

Meer info op >>>> http://lenengeld.eu

Er is een groot verschil tussen het online geld lenen voor privédoeleinden en geld lenen voor uw zelfstandige activiteit. Wanneer u geld leent voor uw bedrijf, dan in het in principe mogelijk om als zelfstandige een lening aan te vragen. Toch dit loopt niet altijd van een leien dakje. U moet wel een sterk businessplan kunnen voorstellen wanneer u bijvoorbeeld wilt investeren in een zaak of andere grote bedragen. Daarbij is het lenen van een klein geldbedrag als beginnende zelfstandige zelfs moeilijker dan wanneer u dus gaat voor een hypotheek bijvoorbeeld.

Geld lenen als zelfstandige in België

In België bestaan er hypotheekleningen en leningen voor startende zelfstandige. Die lening moet gebruikt worden om je zaak op te starten en de beginkosten er van te dragen. Maar wil je bijvoorbeeld een laptop kopen en deze op afbetaling terugbetalen? Dan kan je het zowaar vergeten. Ook al leent u maar 600 euro en heeft u nog 50.000 euro op uw rekening staan, u zal de laptop niet kunnen aanschaffen op afbetaling. U heeft hiervoor minstens 1 belastingaanslagbiljet nodig waar uw inkomsten van uw zelfstandige activiteit in vermeld staan. Het komt e rop neer dat je ongeveer 1,5 jaar moet wachten om die laptop aan te schaffen. Nu met die 50.000 euro kan u er veel kopen maar het komt er op neer dat hier niet op gelet wordt. Banken houden dus enkel rekening met een aantal regels die ze dienen te volgen.

Wilt u een hypotheek afsluiten voor privédoeleinden bijvoorbeeld voor een eigen woonst? Dan heeft u al helemaal een probleem. Als zelfstandige dient u minstens 3 belastingaanslagbiljetten voor te leggen aan uw bank. Daarbij moet u aantonen dat u voldoende inkomsten heeft om de woning of het onroerend goed terug te betalen. Misschien denkt u: ik ben zeer gekend bij mijn bank. Vergeet niet dat alle hypothecaire aanvragen worden doorgestuurd naar de hoofdzetel en daar kennen ze u niet.

Geld lenen als zelfstandige in Nederland

In Nederland is de situatie gelijklopend hoewel er wel enkele banken zijn die het aandurven om u toch een privélening te geven. Meestal liggen de intresten hoger en worden er meer eisen gesteld. Zo kan het zijn dat uw maandelijkse inkomsten uw maandelijkse terugbetaling er ver boven moet overtreffen. Verwacht dus niet dat u voor een woonst met een netto aankoopprijs van 200.000 euro, 200.000 euro kan geld lenen. Uw solvabiliteit moet voldoende hoog zijn. Een bank die persoonlijke leningen aan zelfstandige wil uitreiken is: Kredietdesk.nl en Leencentrumnederland.nl

In Nederland zijn ze dus iets sneller geneigd om met u een privélening af te sluiten. Dat kan na 1, 2 of 3 jaar afhankelijk van de bank waar u terecht gaat en natuurlijk uw inkomen, leeftijd, sociale gegevens enz..