Hoe ging de bruiloft van Koningin Beatrix

Het is al weer een tijdje geleden dat Koningin Beatrix is getrouwd met Claus van Amsberg, dat was namelijk op 10 maart 1966. Maar hoe ging haar bruiloft toen der tijd? Hier een aantal leuke onderwerpen over de bruiloft van toen.

Claus van Amsberg

Toen bekend werd dat Beatrix een oogje had op Claus ontstond er grote commotie. Het Nederlandse volk vond het niet kunnen dat Beatrix met een Duitser ging. Toen er geruchten rondgingen dat Claus lid was geweest van de Hitlerjugend kon al helemaal niemand meer waardering opbrengen voor de nieuwe liefde van Beatrix. Er werd al snel uitgezocht of Claus echt bij de Hitlerjugend had gezeten en dit bleek te kloppen. Maar elk kind dat in die tijd werd geboren in Duitsland was automatisch lid van de Hitlerjugend en Claus had hier dus nooit zelf voor gekozen. Hierdoor werd vastgesteld dat Claus hier niet op aangerekend kon worden.

De gasten

Er waren erg veel royals aanwezig op het huwelijk tussen Beatrix en Claus. Zo was bijvoorbeeld prins Carlos Hugo, prinses Margriet en prinses Irene aanwezig. Maar ook de koning en koningin uit België Boudewijn en Fabiola. De koning en koningin uit Griekenland Constantijn en Anne Marie. Verder nog de Groothertog Jan en groothertogin Charlotte van Luxemburg en prinses Benedikte uit Denemarken waren ook aanwezig op deze feestelijke dag.

De trouwjurk

De trouwjurk die Beatrix droeg werd gemaakt door het Nederlandse modebedrijf Maison Linette. Deze had al vaker trouwjurken gemaakt voor beroemdheden. De bruidsjurk was wit en lang. Het materiaal dat gebruikt werd voor de jurk was ruwe zijde en bestond uit twee delen. Uiteraard droeg Beatrix naar traditie een tiara die versierd was met glitterstenen.

Huwelijksreis

Toen het huwelijk achter de rug was ging het echtpaar al vrij snel op huwelijksreis. Ze bezochten verschillende landen. De reis begon in Mexico en ze gingen vanuit daar richting Amerika om vervolgens nog een paar dagen in Canada te verblijven. De laatste dagen van hun reis brachten ze ook nog een bezoekje aan de Nederlandse Antillen en Suriname.